Undervisningsmaterialer

På denne side lægger vi løbende undervisningsmaterialer ud, som kan benyttes direkte eller som inspiration til undervisningen. Hvis du ønsker at få en melding om, hvornår vi lægger flere materialer ud eller udgiver nye bøger, så tilmeld dig vores nyhedsbrev her øverst til højre på siden, eller ved at sende en mail direkte til osDu er også velkommen til at efterspørge noget specifikt hos os, i forbindelse med vores bøger, bare skriv til os.

NYHED 27.02.2024:
Netop udgivet: Undervisningsmaterialet til billedromanen En sæl som ven, skrevet af Sarah Lang Andersen og illustreret af Kathrina Skarðsá, er nu udgivet. Download det som PDF her eller læs det som bladre-PDF her. Forløbet er udarbejdet af Lene Sørensen og har, i bogens ånd, mest fokus på en praksisorienteret tilgang til litteraturarbejdet. En sæl som ven (2023) blev udnævnt til Årets Højtlæsningsbog af Københavns Biblioteker og blev shortlistet til både forfatter- og illustratorprisen hos Kulturministeriets priser. Makkerparret udgav i 2021 ligeledes billedromanen Slimfjorden, som I kan finde UV-materiale til længere nede på denne siden. Materialet er ligeledes udarbejdet af Lene Sørensen.  

NYHED 23.02.2024: 
Netop udgivet: Undervisningsmateriale til 13 HISTORIER er netop udgivet, download det som PDF her eller læs det som bladre-PDF her. Hæftet er på 48 sider og er en introduktion til at arbejde med lydbøger underlægningseffekter og gys i skolen. Der medfølger en lydbank med lydeffekter, som man kan benytte. Materialets første del er udarbejdet af Kia Lundsgaard og har fokus på især fire titler fra letlæsningsuniverset i 13 historier (Klatretræ, Gameboy, BFF og Lærestreg), den anden halvdel er udarbejdet af Jonas Præst Nielsen og går i dybden med selve lydarbejdet i skolen. Materialet taget udgangspunkt i bogserien 13 historier (link til alle bøger og lydbøger i serien hos boghandlen).

NYHED 21.06.2023: 
Mette Bech fra CFU Danmark har udarbejdet undervisningsmateriale til billedbogen ‘Frank mig her’, som vandt BLIXENPRISEN i kategorien Årets Børneudgivelse og var nomineret til Nordisk Råds børne- og ungdomslitteraturpris 2023. Download materialet på denne side. 

NYHED 27.04.2023: 
Undervisningsforløb til den prisbelønnede og spændende ungdomsroman ‘ZWEET’ af Marit Kaldhol er klar, download det som PDF her, eller somWord-fil her.

NYHED 14.04.2023:
Download arbejdsmateriale (PDF) til billedbogen Det var ikke en busk af Eli Hovdenak, en slags krimi- og spændingsbilledbog for de mindre elever. Bogen findes både som fysisk bog samt som e-bog.

NYHED 5.09.2022:
Forsider begge bøger_Troldetårnet_HeksehulletVi har netop lavet en ekstra side under undervisning, som handler om pædagogisk førskolemateriale. Find materialer til fx de to billedbøger Troldetårnet og Heksehullet for de 2-6-årige, som Læseleg tidligere har lavet pædagogisk materiale til, på siden. Find materialet til Troldetårnet her, og materialet til Heksehullet her (kræver login.)

NYHED 19.08.2022: To nye undervisningsmaterialer er klar: 9788772273549Undervisningsforløb til billedbogen Sebastians monster af Martin G9788772273532laz Serup og illustreret af Lars Vegas Nielsen. Forløbet er målrettet 0.-3. klasse. Bogen indbragte Lars Vegas Nielsen Kulturministeriets Illustratorpris. Andenudgaven af bogen udkommer 31. august 2022. Download Sebastians monster_Undervisningsforløb som PDF her, eller læs et bladre-eks. online her.

Forløb til ungdomsromanen Din største fan af Anna Arendse Thorsen, som handler om at være på SoMe-afvænning som ung, online- og offline venskaber. Udkommer 3. september 2022. Forløbet er målrettet 6.-9. klasse. Download forløbet som PDF her, eller læs et bladre-eks. online her.

9788772273013 NYHED 31. MARTS 2022: Nyt undervisningshæfte til romanen Venter på vind (som udkommer 28. februar) er nu klar til download. Bogen blev kåret til årets bedste bog og vandt Augustprisen, den største litteraturpris i Sverige, i 2019. Læs hæftet som bladre-PDF her, eller download det som PDF_her.
Hvis du ønsker at købe bogen, kan du finde den her. Den udkommer samtidig også som e-bog og som netlydbog og lydbog.

9788772272740NYHED 31. MARTS: Undervisningsforløb til ‘A‘. Mette Bechmann Westergaard, lærer og danskkonsulent på CFU Absalon, har udarbejdet undervisningsmateriale til Pavel Čechs graphic novel ‘A’, find materialet her. “‘A‘ er en ordløs billedbog, der på enkel, men formidabel vis beskriver livet i en diktaturstat … et billedværk, der kan bruges i flere fag: Dansk, historie, samfundsfag, eller tværfagligt”. Køb eller læs mere om bogen her! 

NYHE9788772272719 (P-hæfte)D 3. MARTS 2022: Nyt flot 40-siders katalog over børnebøger fra Vild Maskine for de 3-12 årige er netop udgivet, læs det som bladre-pdf her, eller download det direkte som PDF her.

NYHED 27. JANUAR 2022: Undervisningsforløbet til billedbogen Lilla af Sissel Hor9788793404199ndal er nu opsat og udgivet, find det som PDF her, eller læs det som bladre-PDF her. Det er færdigudarbejdet af Lene Sørensen, lærer, læringsvejleder samt master i børnelitteratur).

Katten med den knurrende mave, af Magdalena Hai og Teemu Juhani. Udgivelsesdato: 19. juli 2021.

NYHED 24. JUNI 2021:
Undervisningsmateriale netop udgivet til eventyr-billedromanen Katten med den knurrende mave, som er skrevet af Magdalena 9788772271347Hai og illustreret af Teemu Juhani, oversat af René Semberlund Jensen. Download undervisningsforløb som PDF her, eller læs det som bladre-pdf her.

NYHED 29. april 2021: 
Undervisningsmateriale til den magisk realistiske billedroman Slimfjorden, som er skrevet af debuterende Sarah Lang Andersen og illustreret af Kathrina Skarðsá, er netop udkommet. Materialet er udarbejdet af Lene Sørensen og kan læses som bladre-PDF her eller download som PDF her.

9788793404908NYHED 25. marts 2021:
Undervisningsforløbet til billedbogen Hvordan hunden fik sin våde snude er udgivet og kan downloades som PDF her eller læses som bladre-PDF her. Materialet er udarbejdet af Lene Sørensen.

NYHED 8. marts 2021:
Høje Taastrup Bibliotekerne har lavet en folder med dialogisk læsning til billedbogen Tabermusen Tim af Mette Egelund Olsen, illustreret af Lea Letén. Se folderen som PDF her.

Det sner med fjer af Karen Filskov.
Det sner med fjer af Karen Filskov.

NYHED 12. november 2020:
KOPIARK og undervisningsforløb til Det sner med fjer af Karen Filskov
Alle de 18 kopiark med fugledigtskabeloner, som nævnes i undervisningsforløbet til Det sner med fjer, kan nu downloades her:
– Figurdigtskabeloner_6 stk_farvede bunde
– Figurdigtskabeloner_6 stk_farvede fugle
– Figurdigtskabeloner_6 stk_stregtegninger i sort-hvid
– HENT ALLE 18 kopiark samt det 8 sider lange undervisningsmateriale til Det sner med fjer her (zip-fil).

NYHED 8. septembUndervisningsforløb til Det sner med fjerer 2020:
Undervisningsmateriale til Det sner med fjer af Karen Filskov er udarbejdet og klar til download, find det her eller klik på billedet til højre. Du kan også se det som bladre-PDF her. De mange forskellige kopiark, som nævnes i forløbet, kan findes her:
– Figurdigtskabeloner_6 stk_farvede bunde
– Figurdigtskabeloner_6 stk_farvede fugle
– Figurdigtskabeloner_6 stk_stregtegninger i sort-hvid
– HENT ALLE 18 kopiark samt det 8 sider lange undervisningsmateriale til Det sner med fjer her (zip-fil).

NYHED 25. juni 2020:FORSIDE undervisningsforløb INTERRAIL
Undervisningsforløbet til Mette Klints ungdomsroman, INTERRAIL, er klar.
Materialet, der også indeholder et mindre interview med forfatteren, er udarbejdet af Jan Frydensbjerg og kan downloades gratis som PDF her. Du kan også læse det som bladre-PDF på ISSUE her.

NYHEDER 22. juni 2020:

Undervisningsforløb til Lillepigen fra Lolland

Undervisningsforløbet til Lillepigen fra Lolland, en graphic novel af Line Malling Schmidt er nu klar. Download her: Lillepigen-fra-Lolland-Undervisningsforløb_LÆSEPDF-til-WEB-1.pdf. eller se det som bladre-PDF her. Materialet er udarbejdet af Lene Sørensen, læs mere om hende i PDF’en.

NYHEDER 20. maj 2020:Forside UV-forløb Så dø dog, morfar
Undervisningsforløbet til Så dø dog, morfar! 
af Kåre Bluitgen kan nu hentes som PDF her. Materialet, som også indeholder interview med Kåre Bluitgen, er udarbejdet af Janne Møller Nielsen, læringskonsulent på Center for læring i Aarhus, hvor du som underviser også kan booke bogen Så dø dog, morfar! som klassesæt. Den kan også bookes som e-bog med integreret lydbog hos de enkelte CFU’er i landet, fx her.

NYHED 4. november 2019:
Skolekatalog #3 er udsendt fysisk og kan frit downloades her (eller 9788772270005læses her.)
I kataloget findes der bl.a.
Forside skriveøvelser DrømmecyklerSkriveøvelser til Drømmecykler og fodboldhunde af digter og underviser Carsten René Nielsen som udbygger arbejdet med sin nye digtsamling for børn, Drømmecykler og fodboldhunde, illustreret af Mette Marcussen, som udkommer sidst på efteråret. Download skriveøvelser til Drømmecykler og fodboldhunde her.
Undervisningsforløb til kortromanen Helikopter af Morten Walther Rasmussen, udarbejdet af Lene Sørensen. Hent forløbet som PDF her.

HELIKOPTER Undervisningsforløb_FINAL_forside

9788793404250


Fucking monster
af Mette Egelund Olsen og Margrethe Schmidt.
Download det her:
Undervisningsforløb til Fucking monster (Word-format).

____________________

9788793404137


Filterløs
,
ungdomsroman af Anna Arendse Thorsen.
Download her:
FILTERLØS undervisningsforløb (Word)

____________________

9788793404038

Lille Pil, billedbog. Materialet til Rémi Courgeons roste billedbog.
Lille Pil-undervisningsmateriale (Word)
Lille Pil-undervisningsmateriale (PDF)

____________________

Hermans have

Hermans have af Christine Lund Jakobsen (ill. Zarah Juul).
Find det i PDF-format på forfatterens egen hjemmeside.

____________________

9788793404076

Ved den yderste spids, roman for unge af Mads Heinesen:
Download som PDF her.

____________________

Miraklernes Tid, roman for unge.
Direkte download i PDF af undervisningsmateriale til Miraklernes Tid.  
Læs mere om bogen og forfatteren her.

____________________

Fuckoffiloveyoudanish

Fuck Off / I Love Youungdomsroman.
Direkte download i PDF. Undervisningsmateriale til Fuck off / I Love You.
Læs mere om forfatteren og bogen her. 
Downloads til Ekstra Opgaver til Fuck Off / I Love You , beskrevet på side 12 i undervisningsmaterialet her ovenfor.
Indledning på nynorsk, tekst på to bogsider (PDF)
Indledning på nynorsk (oplæsning af Lars Mæhle 3:08 min.)

____________________

Forside til Frøydis Sollid Simonsens bog 'Hver morgen kryber jeg op fra havet'

Hver morgen kryber jeg op fra havetkortprosa.
Direkte download i PDF. Undervisningsmateriale til Hver morgen kryber jeg op fra havet (se s. 15-20).

____________________

'Pigen med de ravgyldne øjne', cover from 'The girl with the amber eyes' illustrated by Frederikke Lange and written by Lissie Lundh. 

Pigen med de ravgyldne øjne, billedbog.
Direkte download i PDF. Undervisningsmateriale til Pigen med de ravgyldne øjne (se s. 9-11).
Læs mere om bogen. 

____________________

Omslag til Træhulen af Andrew Larsen, illustreret af Dušan Petričić.Træhulen billede 2

Træhulen, billedbog.
Direkte download. Undervisningsmateriale til Træhulen (se s. 4-8) 
Læs mere om bogen her.

____________________

Mangler du noget?
Så kontakt os på:
forlag@vildmaskine.dk