Sissel Horndal

Sissel-Horndal-Foto-Marianne-HorndalSissel Horndal er en norsk illustrator og forfatter, der for første gang udkom på dansk med billedbogen Lilla, der vandt Nynorsk Barnelitteraturpris i 2008. Hun er tidligere blevet nomineret til Nordisk Råds Børne- og ungdomslitteraturpris i 2013 og 2015 for to samiske bøger.

Lilla er oprindeligt udgivet på nynorsk og er et nyklassisk eventyr og handler om det at være anderledes, om at være udenfor flokken, men at stå ved sig selv, udrette noget usædvanligt og dermed vinde respekt.

En dag blev der født et LILLA lam på fjeldet. Et lam, som ingen ville kendes ved. Men som gjorde noget, intet får nogensinde vil glemme igen …

Køb bogen i alle landets boghandlere, fx her.

0x500Anmeldelser af Lilla:

“Varmhjertet … bedårende historie”
Steffen Larsen, Politiken

“Farverne og stregen giver historien et blødt og harmonisk udtryk. Forsidens gule og lilla komplementærfarver er frisk. Og selv om lilla naturligvis dominerer siderne, så er der også blå, grå, gul og grøn. Fårenes forholdsvise ekspressive udtryk gør historien levende.”
Marianne Eskebæk, Information

Lilla, af Sissel Horndal, oversat af Mads Heinesen og Rebekka Gertz Andersson, 44 sider, indbundet bog trykt i farver. Bogen har modtaget oversætter- og udgivelsesstøtte af Nordisk Ministerråd. Udkom 30. august 2018. 

Pas på