Lars Mæhle

Lars Mæhle, forfatter til Realityspillet 2052. Foto: Tove K. Breinstein
Lars Mæhle, forfatter til  Fuck off / I Loyve you og Realityspillet 2052. Foto: Tove K. Breinstein

Den prisbelønnede norske forfatter Lars Mæhle udkom med ungdomsbogen Fuck Off – I Love You på Vild Maskine i februar 2015,  mens han fulgte op med spændingsromanen Realityspillet 2052, ligeledes for unge, i 2019.

Lars Mæhles bøger har den store styrke, at de fænger selv de læsere, der ikke gider at læse. Det gør forfatteren blandt andet ved at handlingen i hans bøger er meget konkret og dynamisk og med korte, overskuelige kapitler, og hovedpersonen i Fuck off / I love you har en yderst troværdig fortællestemme, som bringer minderne tilbage til J.D. Salingers Forbandede Ungdom.

Fuck off / I love you er med forfatterens egne ord den af hans bøger, der har engageret de unge mennesker allermest i Norge. Og det er der en grund til, for Mæhle skrev bogen efter de tragiske hændelser i Norge 22/7, og i Danmark udkom den lige i kølvandet på angrebet på Krudttønden i København, og han stiller spørgsmålstegn om bl.a. samtidens racisme i bogen, og det gør han på en måde, hvor man ikke kan undgå at blive engageret i de spørgsmål, han tager op.

Der findes undervisningsmateriale til grundskolens ældste klasser til Fuck off / I love you, det kan downloades gratis her.

Mæhle bøger på gulv tilpassetAnmelderklip fra Fuck Off / I Love You: 

“Uhyggeligt velskrevet og troværdig deroute gennem ungdomslivet.”
Marion Tirsgaard, Litteratursiden.dk 

“Det er altid dejligt at få en roman i hænderne, hvor man fra allerførste side er aldeles på det rene med, at her er noget med en helt speciel høj karat og kvalitet. Sådan har jeg det med ‘Fuck off/I love you’.”
Bent Rasmussen, Folkeskolen

”en skarpt skåret historie om den 16-årige Vermund, der kommer I dårligt selskab… indeholder … masser man kan tale om, og derfor vil bogen være god som basis for diskussioner om gruppepres og radikalisering blandt unge.”
Damian Arguimbau, Weekendavisen

“En stærk og spændende fortælling om kærlighed, gruppepres, selvstændighed og racisme. Fine og troværdige personskildringer. Let at læse og svær at slippe. Letflydende og billedskabende sprog. Korte afsnit. Oplagt til filmatisering.”
Lars Larsen, DBC’s Lektørudtalelse

“Elementært spændende, skrevet på en knap og koncis måde, gør et dybt indtryk på sin læser og indeholder en masse interessante refleksioner om vold m.m. Hvilken indflydelse har arv og miljø på en persons livsbane? Og kan man bryde et mønster?”
Læringscentret nr. 3, 2015, Danske Skolebibliotikarer

“Fuck off / I love you er en bog om fremmedhad blandt unge i et
lille samfund … kan læses som en moderne
udgave af William Goldings Fluernes herre fra 1954 og Bjarne
Reuters ZAPPA fra 1977.”
★★★★★ Bjarne W. Andreasen, Jagoo.dk 

“relevant norsk skoleroman går i kødet på racismen”
★★★★ Steffen Larsen, Politiken

“Bogens opbygning er fremragende og man læser med stor spænding helt til sidste side for at få svaret på, hvad der virkelig skete.”
Bodil Christensen, Bogbotten.dk

“Ros til det lille, nye forlag – Vild Maskine – som på smukkeste vis med denne udgivelse viser vejen, hvad angår nordiske udgivelser, som blev højlydt efterlyst på den netop afviklede bogmesse i Bologna. Lykke til!”
Kent Poulsen, Tidsskriftet Børn & Bøger, i anmeldelsen af ‘Fuck Off / I Love You’.

“Fuck Off / I Love You er helt klart en bog, som jeg vil anbefale.”
9/10 stjerner, Mitter, Boggnasker.dk

“Den langsomme opbygning til den katastrofe vi aner i horisonten, er en romanens store forcer. Men også den begavede dreng, der egentligt har sine værdier på plads, men blot ikke evner at sige fra i tide, er troværdigt fremstillet.”
Birte Strandby, Bogvægten.dk

Udvalgt til Månedens bedste børne- og ungdomsbøger i april
i Flensborg Avis, udpeget af Dansk Centralbibliotek for Sydslesvig

“[Bogen, red.] sætter tankerne i gang og er en barsk YA-roman, som man kan diskutere efterfølgende, da der er meget på spil, både følelsesmæssigt og tematisk.”
Eva Lucia, blogger

Køb bøgerne i din boghandler!

www.larsmahle.no

Her tænker du på “Lars Mæhle”

Lukket for kommentarer.