Lars Mæhle

Lars Mæhle i Italien

Norske Lars Mæhle – her på den Italienske ø Procida, på ferie med sin familie.

Den prisbelønnede norske forfatter Lars Mæhle udkom med ungdomsbogen Fuck Off – I Love You på Vild Maskine 27. februar 2015. Bogen blev nomineret til U-prisen i Norge, og det er ikke uden grund, for “Er du først begyndt at læse Fuck Off I Love You, kan du ikke lægge den fra dig,” som Nana Rise-Lynum skrev i Norsk Barneblad ved udgivelsen.

Bogen har den store styrke, at den fænger selv de drenge, der ikke gider at læse. Det gør forfatteren blandt andet ved at handlingen er meget konkret, og hovedpersonen har en yderst troværdig fortællestemme, som bringer minderne tilbage til J.D. Salingers Forbandede Ungdom.

Det er den af Lars Mæhles bøger, som har engageret de unge mennesker allermest i Norge. Og det er der en grund til, for Mæhle skrev bogen efter de tragiske hændelser i Norge 22/7, og stiller derfor spørgsmålstegn om bl.a. samtidens racisme i bogen, og det gør han på en måde, hvor man ikke kan undgå at blive engageret i de spørgsmål, han tager op.

Udover en række andre ungdomsbøger og bøger for mindre børn, er Lars Mæhle også krimiforfatter, der bl.a. er udgivet i Tyskland og Italien. Dette er første gang Fuck Off – I Love You udkommer uden for Norge.

Anmelderklip fra Fuck Off / I Love You: 

“Uhyggeligt velskrevet og troværdig deroute gennem ungdomslivet.”
Marion Tirsgaard, Litteratursiden.dk 

“Det er altid dejligt at få en roman i hænderne, hvor man fra allerførste side er aldeles på det rene med, at her er noget med en helt speciel høj karat og kvalitet. Sådan har jeg det med ‘Fuck off/I love you’.”
Bent Rasmussen, Folkeskolen

”en skarpt skåret historie om den 16-årige Vermund, der kommer I dårligt selskab… indeholder … masser man kan tale om, og derfor vil bogen være god som basis for diskussioner om gruppepres og radikalisering blandt unge.”
Damian Arguimbau, Weekendavisen

“En stærk og spændende fortælling om kærlighed, gruppepres, selvstændighed og racisme. Fine og troværdige personskildringer. Let at læse og svær at slippe. Letflydende og billedskabende sprog. Korte afsnit. Oplagt til filmatisering.”
Lars Larsen, DBC’s Lektørudtalelse

“Elementært spændende, skrevet på en knap og koncis måde, gør et dybt indtryk på sin læser og indeholder en masse interessante refleksioner om vold m.m. Hvilken indflydelse har arv og miljø på en persons livsbane? Og kan man bryde et mønster?”
Læringscentret nr. 3, 2015, Danske Skolebibliotikarer

“Fuck off / I love you er en bog om fremmedhad blandt unge i et
lille samfund … kan læses som en moderne
udgave af William Goldings Fluernes herre fra 1954 og Bjarne
Reuters ZAPPA fra 1977.”
★★★★★ Bjarne W. Andreasen, Jagoo.dk 

“relevant norsk skoleroman går i kødet på racismen”
★★★★ Steffen Larsen, Politiken

“Bogens opbygning er fremragende og man læser med stor spænding helt til sidste side for at få svaret på, hvad der virkelig skete.”
Bodil Christensen, Bogbotten.dk

“Ros til det lille, nye forlag – Vild Maskine – som på smukkeste vis med denne udgivelse viser vejen, hvad angår nordiske udgivelser, som blev højlydt efterlyst på den netop afviklede bogmesse i Bologna. Lykke til!”
Kent Poulsen, Tidsskriftet Børn & Bøger, i anmeldelsen af ‘Fuck Off / I Love You’.

“Fuck Off / I Love You er helt klart en bog, som jeg vil anbefale.”
9/10 stjerner, Mitter, Boggnasker.dk

“Den langsomme opbygning til den katastrofe vi aner i horisonten, er en romanens store forcer. Men også den begavede dreng, der egentligt har sine værdier på plads, men blot ikke evner at sige fra i tide, er troværdigt fremstillet.”
Birte Strandby, Bogvægten.dk

Udvalgt til Månedens bedste børne- og ungdomsbøger i april
i Flensborg Avis, udpeget af Dansk Centralbibliotek for Sydslesvig

Køb bogen hos din lokale boghandler!

www.larsmahle.no

En tanke om "Lars Mæhle"

  1. Pingback: Anmeldelser af Fuck Off / I Love You

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *