Mette Klint

Mette Klint_print (1)Mette Klint debuterede i 2003 på Dansklærerforeninges Forlag med Ivalus sommer. Otte år senere kvittede hun det faste lærerjob og tog en social- og sundhedsassistentuddannelse, så hun kunne få mere tid til at skrive ved siden af arbejdet. Det er der blandt andet kommet hendes første ungdomsroman ud af  INTERRAIL forfatterens første bog på forlaget Vild Maskine.

I 2016 og 2017 modtog hun arbejdslegat fra Statens Kunstfond til sit fortsatte arbejde.

Om INTERRAIL
I
INTERRAIL krydser Helena og Junuz tilfældigt hinandens spor. Junuz er på vej væk fra et turbulent år, hvor han har trainsurfet og ødelagt alle sine relationer. Han sætter sig i toget med sin interrailbillet for at komme væk. Helena har taget en tårevædet afsked med kæresten på perronen. Hun skal til Italien og være hos sin italienske familie en måned. I toget kommer hun til at sidde over for Junuz, og hun vil bare begrave næsen i sin bog. Men så begynder Junuz at stille spørgsmål. Irriterende spørgsmål.  

9788793404618

INTERRAIL er en ungdomsbog om mod, moral og etik – om at turde tage chancer og gøre det man tror på. Bogen er en coming of age-roman fortalt af de to jeg-fortællere Helena og Junuz, der skiftevis beretter i nutid og i datid. Tematisk er der sammenfald i de parallelle forløb. Temaer som menneskehandel og krigen i Kosovo vikles sammen med mere klassiske ungdomstemaer som identitet, ansvar, kærlighed og familie.

Omtale af INTERRAIL:

Interrail er en ungdomsroman, som har i sig et elegant fremadskridende drive … En særdeles velfortalt og interessant ungdomsroman om noget så stort som livet.”
Kent Poulsen, Børn & Bøger (nr. 6, 2019)

“… jeg er sådan helt barnligt oppe at køre; med kolbøtter og sommerfugle i maven over en måned på Europas skinner … bogen var faktisk indirekte grund til valg af sommerdestination.”
Mette Sofie Kirkedal, Bogoplevelsen på Instagram

“Bogen er spændende fortalt og rigtig godt bygget op … en meget livsbekræftende bog.”
Lonni Carlsen, Bogbotten.dk

“Klints evne til at sætte ord på livets udfordringer, svære relationer og den blomstrende kærlighed er fængende. Beskrivelserne rammer plet, og jeg blev med ét sendt direkte tilbage til mit eget 16-årige jeg. Det er dét, Klint kan. Hun kan skabe en nær relation til læseren og til ungdommens hvirvelvinde.”
Marie Honoré Jakobsen, Modspor.dk

“Det er begavede samtaler de unge har, mens de stiller radaren ind på hinanden, og det er let at lade sig fascinere af deres fortællinger.”
Birte Strandby, Bogvægten.dk 

“… efterlod mig lidt lettere om hjertet … kan varmt anbefales.”
Anne Mette Bach Jeppesen, De unges ord

Læs her et længere interview med Mette Klint om hendes forfattergerning i Fyens Stiftstidende/Faaborg Ugeavis i forbindelse med udgivelsen af hendes 10. bog, INTERRAIL:
“- Det har aldrig på noget tidspunkt faldet mig svært at skrive. Jeg sætter mig bare, og så kommer det til mig. Derfor har jeg også altid haft svært ved at sige, at jeg er forfatter. Jeg har altid tænkt, at det var noget, man skulle kæmpe for. Jeg har tænkt, at jeg måske “snyder” lidt, fordi det kommer så let til mig, fortæller hun. – I virkeligheden ser jeg det nok mere som et håndværk. Jeg skriver ikke kunst, og jeg kommer ikke til at vinde priser. Men jeg kan mit håndværk.
7. marts udkommer Mette Klints 10. bog, “Interrail”, som er Mette Klints første ungdomsroman.”

Læs mere om Mette Klint på hendes hjemmeside. 

INTERRAIL, ungdomsroman af Mette Klint, 229 sider, 229,95 kr. vejl. Indbundet bog, 1. udgave, 2. oplag. ISBN: 9788793404618. Udgivelsesdato: 7. juni 2019. 

INTERRAIL, 2. udgave (softcover), 199,95 kr. vejl. ISBN: 9788772270098. Udgivelsesdato: 15. november 2019. 

Bogen findes også som e-bog og som netlydbog, indlæst af forfatteren selv, og kan også erhverves som fysisk lydbog til biblioteker og skoler gennem BibMedia.

Køb bogen i boghandlen!