Mette Klint

Mette Klint_print (1)Mette Klint debuterede i 2003 på Dansklærerforeninges Forlag med Ivalus sommer. Otte år senere kvittede hun det faste lærerjob og tog en social- og sundhedsassistentuddannelse, så hun kunne få mere tid til at skrive ved siden af arbejdet. Det er der blandt andet kommet hendes første ungdomsroman ud af  INTERRAIL forfatterens første bog på forlaget Vild Maskine.

I 2016 og 2017 modtog hun arbejdslegat fra Statens Kunstfond til sit fortsatte arbejde.

I INTERRAIL krydser Helena og Junuz tilfældigt hinandens spor. Junuz er på vej væk fra et turbulent år, hvor han har trainsurfet og ødelagt alle sine relationer. Han sætter sig i toget med sin interrailbillet for at komme væk. Helena har taget en tårevædet afsked med kæresten på perronen. Hun skal til Italien og være hos sin italienske familie en måned. I toget kommer hun til at sidde over for Junuz, og hun vil bare begrave næsen i sin bog. Men så begynder Junuz at stille spørgsmål. Irriterende spørgsmål.  

9788793404618

INTERRAIL er en ungdomsbog om mod, moral og etik – om at turde tage chancer og gøre det man tror på. Bogen er en coming of age-roman fortalt af de to jeg-fortællere Helena og Junuz, der skiftevis beretter i nutid og i datid. Tematisk er der sammenfald i de parallelle forløb. Temaer som menneskehandel og krigen i Kosovo vikles sammen med mere klassiske ungdomstemaer som identitet, ansvar, kærlighed og familie.

Omtale af INTERRAIL:
“… jeg er sådan helt barnligt oppe at køre; med kolbøtter og sommerfugle i maven over en måned på Europas skinner … bogen var faktisk indirekte grund til valg af sommerdestination.”
Mette Sofie Kirkedal, Bogoplevelsen på Instagram

INTERRAIL, ungdomsroman af Mette Klint, 229 sider, 229,95 kr. vejl. Indbundet bog. ISBN: 9788793404618. Udgivelsesdato: 7. juni 2019.

Køb bogen i boghandlen!
Læs mere om Mette Klint på hendes hjemmeside.