Kasper Ralsted Jensen

Kasper Ralsted Jensen. Foto: Mikkel Overvad Hansen

Kasper Ralsted Jensen, forfatter til FEBERDRENG. Foto: Mikkel Overvad Hansen

Kasper Ralsted Jensen (f. 1989) debuterer som forfatter med digtsamlingen FEBERDRENG, der udkom 16. juni 2017. Han er født og opvokset omkring Sorø i Vestsjælland, men siden 2009 bosat i København. I 2015 blev han cand. mag. i filosofi fra Københavns Universitet.

9788793404106FEBERDRENG handler om en ung mand, der passer sin mors og papfars hus på landet. Han har feber, men forsøger alligevel at fodre hestene og lufte hunden efter bedste evne, mens minderne begynder at vælde frem – minder om mormorens død, barndomsstunderne på landet med hestene, og morfarens langsomme forsvinden ind i sorg, angst og svær alkoholdemens.

”man er noget meget lydligt på marken
så tidligt om morgenen

der kan være så stille

man kan stå midt i det hele og føle
sig som et lille stykke hærværk”

Kasper Ralsted Jensen har tidligere haft tekster med i Floret, Tidsskriftet Addenda og Slagtryk  senest Man venter dit skrig når du fødes. Man venter din ro ved brystet – og har læst op til Kælderlæsninger, Art Aid Copenhagen, Blækværk, Lyrik under Sejlet og på Roskilde Festival.

Omtale af Feberdreng:

“… en poetisk klarsynet debut”
Litteraturmagasinet Standart, november 2017

“Der bliver talt om curlingforældre og forkælede unge på årets Roskilde Festival men fortvivl ej. Her er dokumentation på, at generationen endnu ikke er fortabt. Litteraturen kan nemlig spire frem på en mudret pløremark, og så går det nok alt sammen. Fra Feberdreng af Kasper Ralsted Jensen: “man er noget meget lydligt på marken / så tidligt om morgenen / der kan være så stille / man kan stå midt i det hele og føle / sig som et lille stykke hærværk”
Københavns Hovedbiblioteks Instagram-profil under Roskilde Festival 2017 

“Kasper Ralsted Jensens digtsamling har mange gode takter og en række rammende poetiske billeder, og man fornemmer en dyb ærlighed i udtrykket. Det er en lovende debut.”
Poul Flou Pedersen, Dansk Biblioteks Center

“Minder er ikke forbeholdt den ældre generation. Digtsamlingen Feberdreng af debutanten Kasper Ralsted Jensen (født 1989) kredser om en ung mand, der passer sin mors og papfars hus på landet. Han har feber, og mens han passer husets dyr, vælder minderne frem om hans barndom, hans mormors død og hans morfars sorg og dens følger.”
Marie Jung i artiklen ‘Digte fra Norden og Grækenland’, Fyens Stiftstidende

Feberdreng, digtsamling af Kasper Ralsted Jensen, 36 sider. 149,95 kr. vejl. udsalgspris. ISBN: 978-87-934041-0-6. Udgivelsesdato: 16. juni 2017. Køb Feberdreng hos din lokale boghandler, eller fx her!