Carsten René Nielsen

PRESSE Carsten René Nielsen_sh
Carsten René Nielsen. FOTO: Preben Stentoft.

Carsten René Nielsen er digter og underviser, uddannet cand.mag. i dansk og kunsthistorie. Han har tidligere udgivet 10 roste digtsamlinger, bl.a. Cirkler (1998), Husundersøgelser (2008) og senest Enogfyrre ting (2017).

Han modtog som den første Michael Strunge-prisen i 1989, og i 1999 fik han Statens Kunstfonds 3-årige arbejdslegat. Han er oversat til amerikansk og italiensk.

Drømmecykler og fodboldhunde er Carsten René Nielsens  første bog på forlaget Vild Maskine. Det er en finurlig og fantasifuldt fortællende digtsamling for børn i alle aldre, smukt illustreret af Mette Marcussen.

Drømmecykler og fodboldhunde er støttet af Statens Kunstfond og kan købes i alle landets boghandlere.

9788793404915Skriveøvelser til denne bog:
Til denne digtsamling har Carsten René Nielsen lavet en række skriveøvelser med et tilhørende lille forord om at skrive digte, hvilket formentlig især er relevant for dem, der underviser børn og unge i at skrive, eller for dem, der selv skriver. Det ligger frit tilgængeligt her, og kan også findes i vores seneste Skolekatalog #3, der udkom i oktober 2019.

Læs mere om Carsten René Nielsen på Aarhus Litteraturcenters side her. Man kan også følge ham på hans egen hjemmeside her eller på hans Facebook-side her.

Find pressefotos i høj opløsning samt forside til Drømmecykler og fodboldhunde her.

Omtale af Drømmecykler og fodboldhunde

“This is children’s poetry at its best!”
Internationale Jugendbibliothek, München, i forbindelse med udvælgelsen af bogen til det anerkendte katalog The White Raven, i 2020.

“… a wonderful and imaginative collection of poems for children of all ages …”
Books from Denmark, Kunstfonden, i forbindelse med at bogen blev udvalgt til deres halvårlige udlandskatalog af samme navn.

Interview med Carsten René Nielsen samt højtlæsning af digte fra samlingen, Kulturen på P1, 9. december 2019:
Drømmecykler og fodboldhunde – det er titlen på en ny bog til børn, der i den grad udfordrer de små læsere med digte og dystre emner. Vi taler med forfatteren om, hvordan og hvor meget man kan og bør udsætte de små poder for.

“I Carsten René Nielsens børnepoetiske debut er det legende sprog i centrum. Der, hvor digtene tør lege med det alvorlige, skiller samlingen sig ud fra mængden.”
Thomas Glud, Litteratursiden.dk

“Det er ordkløveri på højt plan.”
Anna Karlskov Skyggebjerg, Weekendavisen

“Carsten René Nielsen skriver skarpt, morsomt, sørgeligt, altid med fine pointer, og så er der sådan en dejlig tone hele vejen igennem. Det har været en fornøjelse at læse denne fine digtsamling for børn i alle aldre. ”Drømmecykler og fodboldhunde” kan bruges både i undervisningen og som højtlæsning, der jo også er undervisning.”
Bent Rasmussen, Folkeskolen.dk 

“… anbefales varmt til nysgerrige børn. Digtene vil gøre sig rigtig godt i en undersøgende danskundervisning, hvor lyrik, sprog, sprogbilleder, metafiktion og andet godt er i fokus. En danskundervisning, hvor oplæsning også er på programmet, for der gør digtene sig også noget så fint.”
Søren Fanø, Bogbotten.dk

“Vittige og fantasifulde digte om cykler, hekse og kærester.”
Birte Strandby, Bogvægten.dk 

“De 19 digte sætter så meget i spil, tankevækkende er de. Man bliver glad af at læse Carsten René Nielsens digte, for fantasien næres, og de vil ramme mange målgrupper … Illustrationerne skal ikke glemmes, for Mette Marcussen er sublim i sine næsten digteriske streger, det er smukt og stort – hende skal man holde øje med!”
Kent Poulsen, Tidsskriftet Børn & Bøger (nr. 3, 2020)