Gertrud Tinning

PR-foto af Gertrud Tinning, forfatter til Havesaksen. Find i højeste opløsning i Dropboxen: https://www.dropbox.com/sh/2q6pw3lq1r0blw9/AADg5hat7IB-BjxQ4JUUZFuga?dl=0

PR-foto af Gertrud Tinning, forfatter til Havesaksen.

Gertrud Tinning er forfatter og uddannet på RUC i internationale studier og geografi og arbejder til daglig på Den Internationale Højskole i Helsingør, hvor hun også er bosat.

Forside til Havesaksen af Gertrud Tinning og Louise Thrane Jensen. Find forside i højeste opløsning i Dropboxen: https://www.dropbox.com/sh/2q6pw3lq1r0blw9/AADg5hat7IB-BjxQ4JUUZFuga?dl=0

Forside til Havesaksen af Gertrud Tinning og Louise Thrane Jensen.

I august 2020 debuterede hun som børnebogsforfatter med den humoristiske billedbog Havesaksen – illustreret af Årets Bladtegner 2019, Louise Thrane Jensen.

Gertrud Tinning har tidligere udgivet to roste historiske romaner for voksne læsere, senest En uretfærdig tid (Politikens Forlag, 2019), men egentlig var det historierne for børn, der startede fortællekarrieren: Hun arbejdede i en længere årrække i FN, hvor hun boede på Sri Lanka og i Nairobi i Kenya. Her kørte familien meget i bil, og på de lange bilture fortalte hun historier til sin ældste datter, og nogle af dem skrev hun ned. Havesaksen blev således skrevet ned under Gertrud Tinnings ophold på Forfatterskolen for Børnelitteratur, hvor hun gik fra 2003-05. Læs mere om forfatteren her.

Havesaksen, af Gertrud Tinning og Louise Thrane Jensen, indbundet billedbog, 36 sider, 229,95 kr. i vejl. pris. Udgivelsesdato: 25. august 2020. Illustreret af Louise Thrane Jensen. ISBN: 9788772270982. Kan købes gennem alle landets boghandlere. 

Omtale af Havesaksen

Havesaksen er herligt grotesk og absolut vanvittig. Det ene skøre scenarie afløser det andet, med en absurd charme og stor humor.”
Pia Dalsgaard, Børnenes Bøger 

“Både tekst og tegninger er vidunderligt absurde og vil sikkert tiltale en barnlig fantasi. Tegningerne supplerer teksten ved at fortælle læseren, hvordan pigen og hunden og alle tæerne ser ud.”
Birte Strandby, Bogvægten.dk  

Illustration fra Havesaksen, illustreret af Louise Thrane Jensen. Find i højeste opløsning i Dropboxen: https://www.dropbox.com/sh/2q6pw3lq1r0blw9/AADg5hat7IB-BjxQ4JUUZFuga?dl=0

Illustration fra Havesaksen, illustreret af Louise Thrane Jensen.