Line Malling Schmidt

41416291_10156150646319232_7234739498054057984_o

Line Malling Schmidt er uddannet illustrator og designer fra Kunstakademiets Designskole. Hun har både skrevet og tegnet Lillepigen fra Lolland som er en graphic novel om Lines farmors opvækst på Lolland. Lillepigen fra Lolland handler om at vokse op på landet i gamle dage. Den er tegnet med stor kærlighed inspireret af Lines farmors dagbøger og minder om opvæksten på Lolland i 1900-tallet. Line Malling Schmidt har modtaget projektstøtte til arbejdet af Statens Kunstfond.

Meget var anderledes, dengang Lillepigen blev født i 1926, men måske alligevel ikke så forskelligt fra i dag? Tag med på en rejse tilbage til bedstemors tid og hør spændende fortællinger om alt fra stormflod, hittebørn og 2. verdenskrig til roeferie og nye, hjemmesyede kjoler.

Køb Lillepigen fra Lolland i alle landets boghandlere!
Du kan følge Line på blandt andet Instagram, hvor hun lægger billeder ud fra sit virke som illustrator.

Undervisningsmateriale til Lillepigen fra Lolland
Materialet henvender sig til skolelærere, der underviser i indskolingen eller på mellemtrinnet og er udarbejdet af Lene Sørensen.

Anmeldelser og omtale af Lillepigen fra Lolland:9788793404540
“… en herlig udgivelse. Fyldt med hjertevarme og fortælleglæde. Illustrationerne uprætentiøse og stilfærdige … Jeg er kommet til at holde mægtigt af Lillepigen fra Lolland og den får fire kærlige hjerter.”
Serieland.dk

“… oser af kærlighed og en dybfølt, sepiatonet nostalgi.”
Erik Barkman, Nummer 9 – magasin for tegneserier

“Det her er en ganske særlig graphic novel, som helt lavmælt fortæller en fin historie om dengang farmor var lille og verden så helt anderledes ud – og den skal nok finde interesserede læsere.”
Kent Poulsen, Børn & Bøger (nr. 1, 2020)

“Hvor ér Lillepigen fra Lolland bare en fin bog! Igen og igen bliver jeg mindet om min barndom og min mors, min fars og min mormors fortællinger.”
Claus Meyer, kok og iværksætter med Lolland-Falster i hjertet, citat fra bogens bagsiLine Lillepigen fra Lolland Folketidendede.

“Herligt møde i graphic novel med charmerende pige, der voksede op i Dannemare.”
Marianne Knudsen, Lolland-Falsters Folketidende
(Stort dobbeltsidet interview med Line Malling Schmidt d. 28. september 2019, med titlen: “Ny bog om Lillepigen fra Lolland”. Se uddrag på fotoet, interviewet ligger ikke online, men kan søges frem på Infomedia.dk)

“En fantastisk flot graphic novel for børn, som inspirerer læseren til at se historien og det eventyrlige i et almindeligt menneskes liv….  en anbefalelsesværdig og skøn kærlighedserklæring fra et barnebarn til en farmor, som børn fra 10 år vil få en rigtig god læseoplevelse ud af. Det er Ikke en bog, man glemmer lige med det samme.”
Katrine Colmorn, Litteratursiden.dk

” … en skøn udgivelse fyldt med hjertevarme, stor fortælleglæde og original og kreativ tegnekunst. En oplagt anskaffelse til selvlæsning og til undervisningsbrug, når der er historiske emner på programmet.”
Bent Rasmussen, Folkeskolen.dk

Kort interview med Line Malling Schmidt om Lillepigen fra Lolland
Kulturen på P1, 3. oktober 2019

“Det er en smuk bog … og den fortjener at blive læst.”
Bodil Christensen, Bogbotten.dk

“Når man overvejer, hvor dramatiske graphic novels ofte er, hører Lillepigen fra Lolland til de mere stilfærdige, men den får nydeligt placeret farmors barndom på baggrund af den tid, hun er født i, og det er spørgsmålet, om det i virkeligheden ikke er en rigtig god ide at servere erindringer på den facon.”
Birte Strandby, Bogvægten.dk

“Hvis man ikke er fra Lolland, kan man stadig læse bogen, der meget smukt evner at fortælle en meget personlig del af Danmarkshistorien … den fortjener på alle måder at blive læst, og blive læst op.”
Anne Wehmer, Bogblogger.dk

Præsentation af Line Malling Schmidt i magasinet Erhverv & Kultur, der dækker Lolland, Guldborgsund og Vordingborg kommuner. Magasinet har noget, de kalder forfatterstafetten, og i november 2019 blev den givet videre til Line Malling Schmidt, der fik mulighed for at præsentere sig selv og sin bog for lokalområdet.

“Hvis efterårsferien står på højtlæsning, så er Lillepigen fra Lolland fyldt med fine fortællinger fra dengang, farmor var barn. Inspireret af sin egen farmors dagbøger og minder har Line Malling Schmidt med stor kærlighed tegnet opvæksten på Lolland i 1900-tallet.”
Lillepigen fra Lolland fremhævet på Statens Kunstfonds instagram-profil

Lillepigen fra Lolland, graphic novel af Line Malling Schmidt, illustreret i farver, 112 sider, indbundet bog. Vejl. pris: 229,95 kr. Udgivelsesdato: 29. september 2019. ISBN: 9788793404540.

Line Malling Schmidt har modtaget projektstøtte fra Statens Kunstfond til arbejdet med Lillepigen fra Lolland.