Tore Rem

Tore Rem Knut Hamsun – Rejsen til Hitler
Tore Rem og hans nyeste bog: Knut Hamsun – Rejsen til Hitler.

Tore Rem er en højt respekteret norsk litteraturprofessor, Hamsun-forsker og forfatter, som har skrevet den prisvindende biografi Knut Hamsun – Rejsen til Hitler, en bog om den norske forfatter Knut Hamsun, der er kendt for blandt andet romanerne Sult og Victoria.

Knut Hamsun – Rejsen til Hitler er gennemillustreret med over halvfjerds fotos, breve og dokumenter, og borer dybere i forfatteren Knut Hamsuns nazistiske virke og møde med Adolf Hitler og Joseph Goebbels end tidligere bøger. Fx gør den endegyldigt op med Thorkild Hansens Processen mod Hamsun, som affejes som makværk. Knut Hamsun – Rejsen til Hitler er skrevet i et gribende sprog og er spændende læsning for enhver historie- og litteraturinteresseret læser.

Køb den hos din boghandler!

Anmeldelser og omtale:

“Sjældent er en kunstner og en periode blevet belyst så kompetent.”
★★★★★ Jens Henneberg, Nordjyske Stiftstidende

“Ualmindelig velskrevet og flot illustreret dokumentar.”
★★★★★ Hans Engell, Ekstra Bladet, 13.12.2015

“en stor og uafrystelig læseoplevelse”
DBC, Dansk Biblioteks Centers lektørudtalelser

“I sin nye biografi er den norske professor Tore Rem ikke venlig ved den norske Nobelpristager i litteratur Knut Hamsun. Vi vidste godt, at Hamsun flirtede med nazismen. Men virkeligheden var værre.”
★★★★★ Bent Blüdnikow, Berlingske Tidende

“Biografien er nyskabende … Rejsen til Hitler bliver et værk man i fremtiden vil henvise til, når man taler om Knut Hamsun.”
Louise Faldorf, Atlas Magasin

★★★★★ Thomas Bredsdorff, Politiken

“…overbevisende værk… giver stof til eftertanke … en del upublicerede breve … skræmmende læsning… Rems bog kan […] stærkt anbefales – ikke kun på grund af historien om Hamsun.”
Moritz Schramm, Kristeligt Dagblad

“… borer dybere end tidligere i Knut Hamsuns nazistiske aktivitet, møde med Goebbels og Hitler og rejser principiel debat, om man i Hamsuns tilfælde virkelig kan adskille hans rolle som digter og politiker.”
Peter Nielsen, Information

“En særdeles overlegen bog, godt disponeret, informativ og spændende.”
★★★★★ Simon Papousek, Krigsvidenskab.dk 

“Vidunderlig bog… Det gælder såvel dens form som dens indhold. Den er skrevet i et dejlig klart, rigt og oplysende sprog. Den er spændende og stilistisk elegant komponeret. Ren fornøjelse at læse. Bemærkes skal endvidere, at det forholdsvis unge forlag med navnet Vild Maskine fortjener ros for at have oversat og produceret et særdeles smukt bogværk – rigt illustreret med et væld af samtidige fotografier. Bogen er en fryd bare at blade i. Oplagt som julegave til enhver litterært og historisk interesseret læser.”
Thomas Petersen, Flensborg Avis 12.12.2015 – også bragt på Dansk Historisk Fællesråd

“… velskrevet og meget interessant indføring i dele af det 20. århundredes kultur- og krigshistorie. Den fortjener en stor læserskare.”
Steen Søndergaard Jensen, Helsingør Dagblad, 12.12.2015

“Tore Rem piller langsomt, men sikkert anti-nazisme-myten af Hamsun.”
Holger Ruppert, Lokalavisen Frederiksberg og Vesterbro

“… forfatteren behersker sprog og stof forbilledligt, og det er helt sikkert, at den tilfører os alle ny viden om mennesket Knut Hamsun.”
Bogsyn.dk

“Tore Rem … har været omkring kilder, som ikke er blevet brugt tidligere. Ikke mindst er der masser af fotos og faksimiler fra samtiden. Det i sig selv gør det til en lækker bog; som om man næsten kan få et overblik over bogens indhold ved bare at bladre i den.”
Diana A. Madsen, Litteratursiden.dk

Deadline HamsunDeadline på DR2 – 18 minutter langt indslag i forbindelse med udgivelsen, hvor ‘Knut Hamsun – Rejsen til Hitler’ danner baggrund for diskussion mellem værten, forfatter Knud Romer og historiker og forfatter Claus Bryld om, hvorvidt man kan adskille kunstneren og kunsten.

“Knut Hamsuns liv og levned” – Interview med forfatteren til ‘Knut Hamsun – Rejsen til Hitler’ Tore Rem i P1 Eftermiddag, 13 oktober 2015.

“Underlige øvelser i apologi” helsidesinterview med Tore Rem i Weekendavisen, 16. oktober 2015. Interviewet er også bragt i Randers Amtsavis og Århus Stiftstidende under titlen ‘Underlige øvelser i undskyldninger’.

Udsendelse om Knut Hamsun i forbindelse med udgivelsen af ‘Knut Hamsun – Rejsen til Hitler’ i AK24syv 20-10-2015

Køb den hos din boghandler!

Her tænker du på “Tore Rem”

Lukket for kommentarer.