Rune Johan Andersson

9788793404113Hvor kommer støv egentlig fra? Det er det  store spørgsmål i denne underfundige billedbog af
den prisbelønnede illustrator og forfatter Rune Johan Andersson. Pigen i historien spørger og
forundres, mens den gamle forklarer og prøver at argumentere for, hvorfor der absolut ikke må
tørres støv af i hans vindueskarm. Det hele tager en uventet drejning til sidst …

Støv er noget, alle mennesker kender og må forholde sig til, men Rune Johan Andersson får både små og store læsere til at gruble og lege med nye tanker om dette emne, som jo bare bliver ved og ved med at drysse ned overalt.

Opslag fra billedbogen Støv af Rune Johan Andersson.
Opslag fra billedbogen Støv af Rune Johan Andersson.

Støv, billedbog af Rune Johan Andersson, oversat fra norsk af Mads Heinesen. 48 sider, indbundet, hårdt bind. 183,96 kr. ekskl. moms, 229,95 kr. vejl. Fra 4-5 år og op, men også for ældre børn og unge. ISBN: 978-87-93404-11-3. Udgivelsesdato: 19. april 2017. Støttet af Nordisk Ministerråd og Norla.

 

Omtale af Støv:
“… filosofisk og underfundig billedbog … Rune Johan Andersson […] viser en viser en original og spændende måde at gå til stoffet på … lægger op til en dialogisk læsning med barnet om både det nære husstøv og det fjerne stjernestøv. Både den voksne læser og barnet lokkes til at tænke og filosofere over dette uanseelige og uønskede grundstof. Støv anbefales både til daginstitutionen og til brug i særligt støvede hjem.”
Søren Fanø, Bogbotten.dk

“Er støv skabt på Guds værksted, eller forsøger bedstefar at snige sig uden om rengøringen?”
Birte Strandby, Bogvægten.dk 

Støv er en hyggelig lille bog, som jeg godt kan anbefale til dem med mindre børn. Dem, som ikke er store nok til at forstå teksten, kan stadig nyde billederne. Jeg vil selv bruge den til at underholde venners børn, når de kommer på besøg.”
7/10, Bookeater.dk 

“Illustrationerne er virkelig værd at nævne. De er spændende, anderledes og har en vis kant, som sætter tankerne i gang. Det fortæller ikke det hele, så hver læser skal selv tænke videre over det.”
Eva Lucia, reviews & litterature