Marie-Louise Hansen

Marie-Louise Hansen, forfatter til Olgas bog. (Til WEB. Findes også til print, send mail til forlag@vildmaskine.dk) Angiv gerne fotograf: Anne Kring.

Marie-Louise Hansen, forfatter til Olgas bog. Vinder af Munch-Christensens debutantpris 2019. Fotograf: Anne Kring.

“Dette er ægte originalt … generøst bevidsthedsudvidende.”
Lars Bukdahl, jurymedlem ved Munch-Christensens debutantpris

Citatet ovenfor er fra pristalen til Munch-Christensens debutantpris 2019, som Marie-Louise Hansen vandt. Hun debuterede med Olgas bog i februar 2019. Bogen er støttet af Statens Kunstfond.

Marie-Louise Hansen er født i 1973 i Odense, opvokset i Struer i Vestjylland og nu bosat i Ringsted. Hun begyndte først at skrive prosa i 2010, og debuterede som lyriker i tidsskriftet Hvedekorn i 2012. Inden da læste hun dansk og dramaturgi på Aarhus Universitet. Hun blev uddannet dramaturg i 2001, og arbejdede derefter som tekstforfatter i reklamebranchen, som dramaturg, PR-medarbejder, skønlitterær redaktør samt underviser. I 2013 valgte hun at tage orlov og tage et job som handicaphjælper, for at få mere tid til at skrive på sine egne ting.

I Olgas bog følger vi Olgas liv fra konfirmationen og til livets udgang. Det er et kvinde- og kunstnerportræt, der udspiller sig i forrige århundredes Aarhus, og er delvist inspireret af  kunstneren Olga Larsen (1897-1972), også kaldet Fandens Billedmager.

Olga er en kvinde, der er fanget mellem samtidens forventninger til hende som kvinde og et stort behov for at udtrykke sig i fotografiets verden. Olga har et barnligt og skrøbeligt sind med mange indre dæmoner, men hun er samtidig en stærk kvinde, der er forud for sin tid og kæmper for at frigøre sig på flere planer.

Læs omfattende portræt af Marie-Louise Hansen samt beskrivelse af Olgas bog Forfatterweb.dk

Køb Olgas bog (indbundet udgave) i boghandlen, som e-bog eller som lydbog! 
Lyt til Olgas bog som lydbog, indlæst af forfatteren, eller læs e-bogen på Ereolen.dk