Marie-Louise Hansen

Marie-Louise Hansen, forfatter til Olgas bog. (Til WEB. Findes også til print, send mail til forlag@vildmaskine.dk) Angiv gerne fotograf: Anne Kring.

Marie-Louise Hansen, forfatter til Olgas bog. Fotograf: Anne Kring.

Marie-Louise Hansen er født i 1973 i Odense, opvokset i Struer i Vestjylland og nu bosat i Ringsted. Hun begyndte først at skrive fiktion i 2010, og debuterede som lyriker i tidsskriftet Hvedekorn i 2012. Inden da læste hun dansk og dramaturgi på Aarhus Universitet. Hun blev uddannet dramaturg i 2001, og arbejdede derefter som tekstforfatter i reklamebranchen, som dramaturg, PR-medarbejder, skønlitterær redaktør samt underviser. I 2013 valgte hun at tage orlov og tage et job som handicaphjælper, for at få mere tid til at skrive på sine egne ting.

I Olgas bog følger vi Olgas liv fra konfirmationen og til livets udgang. Det er et kvinde- og kunstnerportræt, der udspiller sig i forrige århundredes Aarhus, og er delvist inspireret af  kunstneren Olga Larsen (1897-1972), også kaldet Fandens Billedmager.

Olga er en kvinde, der er fanget mellem samtidens forventninger til hende som kvinde og et stort behov for at udtrykke sig i fotografiets verden. Olga har et barnligt og skrøbeligt sind med mange indre dæmoner, men hun er samtidig en stærk kvinde, der er forud for sin tid og kæmper for at frigøre sig på flere planer.

Udgivelsen er støttet af Statens Kunstfond.

Olgas bog, af Marie-Louise Hansen, roman. Omslag og grafisk tilrettelæggelse: Neel Dich Abrahamsen. Udgivelsesdato: 11. februar.

Olgas bog, af Marie-Louise Hansen, roman. Omslag og grafisk tilrettelæggelse: Neel Dich Abrahamsen. Udgivelsesdato: 11. februar 2019.