Lissie Lundh

Pigen med de ravgyldne øjne, tekst af Lissie Lundh, illustrationer og omslag af Frederikke Lange.
Pigen med de ravgyldne øjne, tekst af Lissie Lundh, illustrationer og omslag af Frederikke Lange. Udkom 4. december 2015.

Lissie Lundh er uddannet socialrådgiver, har taget en overbygning på universitetet inden for litteraturvidenskab, og har endelig gået på Forfatterskolen for Børnelitteratur. Hun har tidligere udgivet biografier om blandt andre Edith Stein og Clara af Assisi.

På Vild Maskine er hun forfatter til den roste billedbog ‘Pigen med de ravgyldne øjne’, som udkom 4. december 2015 og modtog støtte fra Statens Kunstfond. Bogen er illustreret af debutanten Frederikke Lange, som blev interviewet i Informations tillæg Vinterbøger, hvor de præsenterede et mindre udvalg af den kommende sæsons nye talenter. Læs interviewet her.

Omtale af ‘Pigen med de ravgyldne øjne’:

“Bogens illustrationer er som små kunstværker, der gør fortællingen nærmest magisk, så man ikke har lyst til at slippe bogen igen….Det er den bog, den femårige – med familiens mest udprægede sans for æstetik – vælger fra stakken. Og hun bliver ikke skuffet.”
★★★★★ Hanne Frette, Fyns Amts Avis / Fyens Stiftstidende

★★★★★ “med pil op! Meget smuk og sørgelig fortælling.”
Pia Dalsgaard, Børnenes Bøger

“…en bevægende og poetisk fortælling, der vil ramme de fleste dybt i hjertet”
Caroline Erritzøe, Børn i Byen, Guide: De bedste efterårsbøger til pigerne

“Lissie Lundh skriver intenst og nærværende. Det er en kunst i sig selv at kunne beskrive afsavn så enkelt og samtidig så abstrakt… Bogen skal opleves. Den skal læses og kigges i. Der skal ses på, hvordan illustrationer og tekst tilsammen skaber en ikonotekst, der sætter det forladte barn i perspektiv.”
Janus Neumann, Bogbotten.dk 

“Denne bog adskiller sig fra andre børnebøger…Illustrationerne er bemærkelsesværdige i deres stilfærdige, underspillede formidling af natur og drømmesyner… bogen er en oplevelse og illustrationerne en nydelse.”
Birte Strandby, Bogvægten.dk

”Og hvordan kan man så tolke denne smukke historie? … Der er flere mulige tolkningsmuligheder, og dem skal man endelig lege med, men hvorom alting er, så er Pigen Med De Ravgyldne Øjne en smuk historie, som nok vil afstedkomme en masse spørgsmål fra det barn, man læser højt for. Ligesom der vil være masser af vigtige spørgsmål at arbejde med, hvis man bruger billedbogen i undervisningen.”
Bent Rasmussen, Danske Skolebibliotekarer

‘Hun har tegnet ensomheden’ Interview med illustratoren Frederikke Lange.
Catarina Nedertoft Jessen, Vinterbøger 2015, Dagbladet Information

“Jeg følte dog, at jeg først for alvor kunne bedømme den, når jeg havde læst den højt, så jeg valgte at læse den for min 10-årige lillesøster. Hun syntes at billederne var utrolig smukke, og hun kunne bruge rigtig lang tid bare på at betragte de fine tegninger. Jeg spurgte hvad hun syntes om historien, da jeg havde læst den færdig, og hun fortalte, at den både gjorde hende glad og ked af det. Jeg er meget enig med hende. Den er rigtig rørende.”
7/10 stjerner, Theresa, Bookeater.dk / Odense Centralbibliotek

“En poetisk billedbog om en navnløs pige, der savner sin mor… en fin og følsom fortælling om kærlighed, venskab, liv og død. Flot illustreret med drømmende tegninger med dæmpede farver… En bog der kan give fine læse- og samtaleoplevelser…”
Lars Larsen, Dansk Biblioteks Centers lektørudtalelser

Læs mere om forfatteren Lissie Lundh på hendes hjemmeside.
Besøg også illustratoren Frederikke Lange på hendes side her.

Udgivet med støtte fra Statens Kunstfond.
Kunstfonden_LOGO_small_JPG