Marie Louise Tüxen

Marie Louise Tüxen. Foto: L.A. Graphic Design.
Marie Louise Tüxen, 2021. Foto: L.A. Graphic Design.

Marie Louise Tüxen debuterede i efteråret 2017 som skønlitterær forfatter med Jeg ser mig selv som rytmisk, der igennem 13 skarpe og humoristiske kapitler fortæller om en kvindes forsøg på at komme sig over en skilsmisse og finde sig selv. I forbindelse med udgivelsen optrådte hun blandt andet i Go’aften Danmark, og på Bogforum 2017 blev hun interviewet af Hella Joof på Bellascenen.

I 2021 fulgte hun op med digtsamlingen Den sidste spiral, der handler om kroppens uundgåelige vej mod ufrugtbarheden. Fra briksen hos gynækologen, fra dansegulvet med en tyveårig, fra et blegrødt lagen i Vangede, fra Fisketorvets hårsalon, fra en botox-klinik, dødens vandhul og andre steder, hvor den mere eller mindre afklarede krop erfarer, hvad det vil sige at være til i en midaldrende kvindes legeme

Marie Louise Tüxen har udgivet digte i poetiske tidsskrifter og dagblade samt to romaner i samarbejde med Anders Morgenthaler, udgivet på Gyldendal. Hver søndag er hun vært på podcasten Om søndagen græder vi på Podimo sammen med Hella Joof.

9788772271507OMTALE AF Den sidste spiral: 
“Jeg insisterer på, at selvom jeg ikke ejer ungdommen, kan jeg godt eje en erotik, have en stemme, og klæde mig som jeg vil. I mine yngre dage kunne jeg med lidt god vilje komme ind i et rum og eje det ved min blotte tilstedeværelse. Folk kiggede på mig, fordi jeg var ung, pæn og tiltrækkende. Jo ældre jeg bliver, desto mindre får jeg de blikke og retten til at påkalde mig ordet. Det mærkværdige er, at da jeg var yngre, var jeg rasende over kun at blive opfattet som en krop, når jeg kom ind i et rum, uden at nogen ville høre, hvad jeg havde at sige. Nu kan jeg savne de dage, hvor en krop var alt, jeg skulle komme med, så var der hul igennem.”
Eurowoman, stort interview med Marie Louise Tüxen i oktober 2021, i forbindelse med udgivelsen af Den sidste spiral.

DEN SIDSTE SPIRAL, digtsamling af Marie Louise Tüxen. Udkom på forlaget Vild Maskine 20. oktober 2021. Hæftet softcover med flapper, 60 sider, 169 95 kr. vejl. ISBN: 978-87-7227-150-7. Samtidig med udgivelsen udkommer den også som e-bog. Omslagsdesign samt forfatter- og omslagsfotos: L.A. Graphic DesignPressefoto af Marie Louise Tüxen samt forside kan findes her. 

Køb bogen i din lokale boghandel eller her!

OMTALE AF Jeg ser mig selv som rytmisk:
Udvalgt til Litteratursiden.dk‘s liste ‘De bedste danske debutanter 2017-2018′.

“Morsom og tankevækkende debutroman om ti år på kødmarkedet. Vi genkender, morer os og forsøger at rette tæerne ud efter endt læsning.”
Marianne Träff, Litteratursiden.dk 

“Vellykket debutroman”
★★★★ Marianne Koch, Fyens Stiftstidende 

Jeg ser mig selv som rytmisk, debutroman af Marie Louise Tüxen. Udkommer 11. oktober 2017.
Jeg ser mig selv som rytmisk, debutroman af Marie Louise Tüxen. Omslag af LA Graphic Design. Udkom 11. oktober 2017.

“Jeg ELSKER Jeg ser mig selv som rytmisk, og faktisk meget mere end jeg på nogen måde havde forudset at jeg ville. Hovedpersonen er neurotisk, krøllet, usympatisk og på mange måder så helt og aldeles fuldstændig perfekt.”
★★★★★ KSHDKbøger 

“… en mavepuster af en bog … Flere af den slags bøger, tak!”
★★★★★ Karen Rosenfeldt, Bogblogger.dk 

“Marie Louise Tüxens evne til at skrive satirisk, fornægter sig ikke.”
★★★★ Lars Poulsen, Bogrummet.dk 

“Marie-Louise Tüxen skriver med en stor grad af kærlig ironi, og det er et fint portræt af en kvinde, der søger efter kærligheden, men også af en tid, hvor vi måske er alt for kritiske.”
★★★★ Bogtanken.dk 

Jeg ser mig selv som rytmisk af Marie Louise Tüxen. Udgivelsesdato: 11. oktober 2017. 112 sider, omslag af LA Graphic Design. Softcover med flapper, garnhæftet. ISBN: 978-87-93404-16-8. Pris: 199,95 kr. vejl. Køb den hos din boghandler!

Kan også købes som lydbog indtalt af forfatteren, køb den ligeledes i boghandlen. eller stream den via fx Mofibo, Bookmate m.v.