Frans Buch

FransFrans Buch er tidligere skolelærer og skolebibliotekar. Han debuterede 6. maj 2019 med Den sorte båd. Bogen er inspireret af De 5-bøgerne, dog i en moderne fortolkning, med masser af humor og spænding, til børn i 3.-7. klasses-alderen. Med omslag af illustrator Lars Munck.

Bogen handler om 13-årige Nick, der får lov at få sin veninde Sofie med i sommerhus. Nu tegner sommerferien til at blive helt fantastisk. På stranden ser de en sort båd, som vækker deres nysgerrighed. Men det er ikke ufarligt at lege detektiver og inden længe befinder Nick og Sofie sig i en livsfarlig situation.

Frans Buch om at skrive Den sorte båd:

9788793404557“I al min tid som folkeskolelærer og skolebibliotekar har jeg tænkt: På et tidspunkt skriver jeg en bog. Mange kender nogen, som på en udstilling af for eksempel moderne kunst udtaler: Det kan jeg gøre bedre. Det er bare ikke helt så let som man tror. Lidt på samme måde har jeg haft det med børnebøger, som jeg i min egenskab af bibliotekar har læst rigtig mange af.

Som jeg ser det, er en god børnebog en bog, som børnene gider læse. Den kan sagtens behandle aspekter af samfundsmæssig, social eller menneskelig art. Men en gang imellem tror jeg, at mange bare vil læse en uforpligtende roman.

Og i min verden kræver det især to ting: Spænding og humor. Og så er det et must, at forsiden appellerer til aldersgruppen. Jeg ved det, fordi jeg utallige gange har prøvet at „sælge“ en god bog til en elev på skolebiblioteket. Eleven har så foretaget sit valg ved at kaste et hurtigt blik på forsiden. Meget ofte desværre med et negativt resultat.

Nu er min første roman så færdig, og jeg er lidt stolt at resultatet. Som nævnt er det sværere end man tror. Og jeg tror måske ikke, at det var lykkedes uden utrolig god støtte og gode råd fra Rebekka og Mads på forlaget. Tak for det.

Og så er der jo spørgsmålet: Kommer der en to’er? Man ved aldrig :)”

Bogen kan købes i alle landets boghandlere og på nettet.