Sofie Boysen

Sofie Boysen står til højre sammen med Angelica Inigo, der har illustreret Sofies bog, 'Pigerne mod drengene', der udkom i oktober 2019.
Sofie Boysen (t.h.) sammen med Angelica Inigo, der har illustreret ‘Pigerne mod drengene’.

Sofie Boysen er bosat i København, og opvokset på Lolland. I 2016 blev hun uddannet på Forfatterskolen for Børnelitteratur, og til daglig underviser hun unge i at skrive på Rytmisk Center i København.

"Pigerne mod drengene" af Sofie Boysen, illustreret af Angelica Inigo. Udgivelsesdato: 25. oktober.
“Pigerne mod drengene” af Sofie Boysen, illustreret af Angelica Inigo. Udgivelsesdato: 25. oktober.

Sofie er forfatteren bag Pigerne mod drengene, der udkom i oktober 2019. Den handler om drengen Vitus, der har lagt en plan for, hvordan de slipper af med pigerne på skolen. Men pigerne har deres egen plan, så spørgsmålet er: Hvem har lagt den snedigste plan?

I forbindelse med udgivelsen og vores Skolekatalog #3 , der blev udgivet nogenlunde samtidig, interviewede vi Sofie Boysen og illustrator Angelica Inigo om inspirationen til bogen og deres arbejde i øvrigt, du kan læse hele interviewet her, se s. 16-17.

Læs mere om Sofie på hendes hjemmeside her, eller besøg Angelicas her. De er også begge at finde på Instagram, følg Sofie her, og Angelica her.

Deres bog kan bestilles i alle landets boghandlere, fx her!

Pigerne mod drengene, af Sofie Boysen, illustreret af Angelica Inigo, 64 sider, indbundet bog, trykt i farver. 199,95 kr. vejl. Udgivelsesdato: 25. oktober 2019. ISBN: 9788793404922

Omtale og anmeldelser:  

Helsides interview med Sofie Boysen, skrevet af Marianne Knudsen og bragt i Lolland-Falsters Folketidende den 16. november 2019. Hele interviewet kan findes og læses på Infomedia, hvortil man kan få adgang på ens lokale bibliotek. Her bringes et kort uddrag:

“Sofie Boysen har også solgt bøger i Børnenes Boghandel i København.
– Og det er Jakob Martin Strid og Kim Fupz Aakeson, der sælges og så selvfølgelig Halfdans ABC, som ethvert barn ved en barnedåb får tre eksemplarer af. Der er en tendens til, at voksne især køber kendt børnelitteratur.
– Men hvis vi kun læser børnebøger, hvor alle bor på en bondegård og dyrker jord, kan et moderne barn ikke relatere til det. Det ville være spændende, hvis bogkøberne åbnede lidt
mere op for … at købe mine bøger, siger Sofie Boysen med en tænkepause og griner.”

“Handlingen er simpel, men man bliver som læser draget videre ind i historien af farverige illustrationer og kække bemærkninger. Plottet er godt … Forsiden er meget tiltrækkende og vil helt sikkert fange læseren. En hurtig læst bog med en stor overraskelse til slut … Mærkeligt nok er der ikke mange andre bøger med samme tema.”
Rikke Andersen, Dansk Biblioteks Center (DBC) lektør