Salma Ahmad

Salma 029788793404892

Forfatter Salma Ahmad (f. 1974) har pakistansk baggrund, og er født og opvokset i Danmark. Hun er praktiserende muslim, men ser også kristendommen som en del af sin kulturelle baggrund. Uden mor er hendes debut.

Uden mor er en gennemillustreret børnebog om at miste, skrevet med nærvær og nerve af Salma Ahmad, og smukt illustreret af Runa Steppinge. Bogen handler om Meena, som er en dansk-pakistansk pige på 7 år, hvis bedste veninde er den seje pige Elise. Efter sommerferien skal Meena starte i 2. klasse. Familien skulle have været på ferie i Pakistan, men de kom aldrig af sted, fordi Meenas mor blev syg.

Uden mor starter, hvor Meenas mor er død, og skildrer ærligt og rørende kærligheden, sorgen og savnet, og hvordan Meena og far forsøger at leve videre uden mor. Meena ønsker brændende sin mor tilbage. Og en morgen hører hun morens stemme. Hvordan kan det lade sig gøre?

Uden mor er en højtlæsningsbog, som også kan anbefales som selv- eller værklæsning.

Udgivelsen har modtaget debutantudgivelsesstøtte af Statens Kunstfond.

Omtale og anmeldelser af Uden mor:
“… en meget elegant fortælling, der trods den tunge tematik indeholder en fin lethed og varme. Det bliver aldrig for tungt … Runa Steppinges illustrationer passer perfekt til fortællingen. Den mørke akvarel blander sig i de kølige blå og varme lyserøde farver. Sorgen er altid til stede, skrøbeligheden. Men også kærligheden. Det er utroligt smukt udført. “
★★★★★ Pia Dalsgaard, Børnenes bøger

“Det er en forfærdeligt rørende bog, og man kan ikke undgå at lade sig påvirke af Meenas store sorg … Børnelitteraturen har mange bøger der kan støtte børn i sorg. Uden mor er en af de bedre.”
Birte Strandby, Bogvægten.dk

Uden mor, af Salma Ahmad, 104 sider, gennemillustreret i farver af Runa Steppinge. Indbundet og koster 229,95 kr. vejl. Udgivelsesdato: 26. november 2019. Kan købes i alle landets boghandlere, fx på Saxo eller Islamguide.dk.