Salma Ahmad

Salma 029788793404892

Uden mor er en gennemillustreret børnebog om at miste, skrevet med nærvær og nerve af debutanten Salma Ahmad, og smukt illustreret af Runa Steppinge.

Bogen handler om Meena, som er en dansk-pakistansk pige på 7 år, hvis bedste veninde er den seje pige Elise. Efter sommerferien skal Meena starte i 2. klasse. Familien skulle have været på ferie i Pakistan, men de kom aldrig af sted, fordi Meenas mor blev syg.

Forfatter Salma Ahmad (f. 1974) har pakistansk bag- grund, og er født og opvokset i Danmark. Hun er prakti- serende muslim, men ser også kristendommen som en del af sin kulturelle baggrund. Uden mor er hendes debut.

Uden mor starter, hvor Meenas mor er død, og skildrer ærligt og rørende kær- ligheden, sorgen og savnet, og hvordan Meena og far forsøger at leve videre uden mor. Meena ønsker brændende sin mor tilbage. Og en morgen hører hun morens stemme. Hvordan kan det lade sig gøre?

Udgivelsen har modtaget debutantudgivelsesstøtte af Statens Kunstfond.

Uden mor er en højtlæsningsbog, som også kan anbefales som selv- eller værklæsning, 104 sider, gennemillustreret i farver af Runa Steppinge. Indbundet og koster 229,95 kr. vejl. Udgivelsesdato: 26. november 2019.
Køb bogen her!