Salma Ahmad

Salma 029788793404892

Forfatter Salma Ahmad (f. 1974) debuterede i 2019 med Uden mor. Det er en gennemillustreret børnebog om at miste, skrevet med nærvær og nerve og smukt illustreret af Runa Steppinge. Bogen handler om Meena, som er en dansk-pakistansk pige på 7 år, hvis bedste veninde er den seje pige Elise. Efter sommerferien skal Meena starte i 2. klasse. Familien skulle have været på ferie i Pakistan, men de kom aldrig af sted, fordi Meenas mor blev syg.

Uden mor starter, hvor Meenas mor er død, og skildrer ærligt og rørende kærligheden, sorgen og savnet, og hvordan Meena og far forsøger at leve videre uden mor. Meena ønsker brændende sin mor tilbage. Og en morgen hører hun morens stemme. Hvordan kan det lade sig gøre?

Uden mor er en højtlæsningsbog, som også kan anbefales som selv- eller værklæsning.

Udgivelsen har modtaget debutantudgivelsesstøtte af Statens Kunstfond.

Omtale og anmeldelser af Uden mor:

“Smerten over en mistet forælder er smukt formidlet i denne lille billedroman … Historien er velskrevet, og sproget flyder let og lige ud ad landevejen og rører uden at overdrive. Runa Steppinges smukke illustrationer løfter historien og gør den til noget helt særligt. En rigtig brugsbog i allerbedste forstand, en højtlæsningsbog og selvlæsningsbog fra 3. eller 4. klasse.”
Bent Rasmussen, Folkeskolen.dk

“… en meget elegant fortælling, der trods den tunge tematik indeholder en fin lethed og varme. Det bliver aldrig for tungt … Runa Steppinges illustrationer passer perfekt til fortællingen. Den mørke akvarel blander sig i de kølige blå og varme lyserøde farver. Sorgen er altid til stede, skrøbeligheden. Men også kærligheden. Det er utroligt smukt udført. “
★★★★★ Pia Dalsgaard, Børnenes bøger

“Salma Ahmad er debutant og skildrer her i sin første bog den store sorg og længsel … Historien er fint gennemillustreret af Runa Steppinge.”
Kent Poulsen, Børn & Bøger 

“Det er en forfærdeligt rørende bog, og man kan ikke undgå at lade sig påvirke af Meenas store sorg … Børnelitteraturen har mange bøger der kan støtte børn i sorg. Uden mor er en af de bedre.”
Birte Strandby, Bogvægten.dk

“Det er en lang sommerferie, hvor sorgen fylder meget i deres liv. Meena og far kommer langsomt tættere på hinanden. De skal passe på hinanden, det sagde mor, inden hun døde. Det må de prøve på … Runa Steppinges illustrationer i det indledende kapitel fanger så godt den lille Meenas sorg. Hun sidder i en vandfarveviolet boble, hvor hun er helt alene.”
Bodil Christiansen, Bogbotten.dk 

“Det er både smukt og hjerteknusende og Salma Ahmad formår at skrive smerten og savnet af både mor men også far der ikke altid er så god til at håndtere sin egen og Meenas sorg så fint og rørende.”
Kathrine Pachniuk, Bibliotekat

Uden mor, af Salma Ahmad, 104 sider, gennemillustreret i farver af Runa Steppinge. Indbundet og koster 229,95 kr. vejl. Udgivelsesdato: 26. november 2019. Kan købes i alle landets boghandlere, fx på Saxo eller Islamguide.dk.