Anna Arendse Thorsen

Anna Arendse Thorsen. Foto: Nicoline Lindahl
Anna Arendse Thorsen. Foto: Nicoline Lindahl

Anna Arendse Thorsen debuterede i 2018 med Filterløs på forlaget Vild Maskine. Det er en ungdomsroman, der handler om gymnasieeleven Alma, der på ydersiden er en helt almindelig gymnasieelev, men indeni gemmer på en angstdiagnose og et ætsende savn til sin afdøde far.

Anna Arendse Thorsen er født i 1993 og har har flere gange gjort sig bemærket med debatindlæg i avisernes spalter, blandt andet det autofiktive indlæg Det er ikke min skyld, at jeg ryster i Politiken, hvor hun med sprogligt overskud og hudløs ærlighed fortæller om dét at leve med psykisk sygdom. Hun bor i København, hvor hun læser Informationsvidenskab og kulturformidling på Københavns Universitet. Følg Anna på hendes Facebook-side her.

Filterløs, omslag af Karen Nøhr Christensen med foto af Nicoline Lindahl.
Filterløs, omslag af Karen Nøhr Christensen med foto af Nicoline Lindahl.

Filterløs, 204 sider, 199,95 kr. Softcover med flapper, omslag af Karen Nøhr Christensen. Udgivelsesdato: 10. august 2018. ISBN: 9788793404137. Kan købes i alle landets boghandlere.

Omtale i medierne:

“Det er en flot romandebut. ”
Helle Bartram, Lolland Falsters Folketidende, 20.09.2018

“En rå og ærlig ungdomsbog om at være psykisk syg og hvilke problemstillinger det medfører i ens hverdag. Der er ikke lagt fingre imellem, og det er forfriskende med en bog der ikke har en alt for lykkelig slutning … Kan sammenlignes med Skildpadder hele vejen ned og Som stjerner på himlen, som begge handler om psykiske sygdomme og håndtering af dødsfald … Kan varmt anbefales både til folkebiblioteker og PLC [skolebiblioteker, red.]” Line Dalbro Schaumann, lektørudtalelse, Dansk Biblioteks Center

“På det tidspunkt har jeg en fornemmelse af, at der hele tiden er en udvej. Jeg kan huske, at jeg hele tiden tænker, at hvis det går helt galt, så må jeg jo gøre en ende på det. Det var lidt den sidste exit. Hvis jeg ikke kan finde ud af at leve, så skal jeg jo dø …”
Stort interview med Anna Arendse Thorsen i Alt for damerne, ALT.dk:

“Alma er fortælleren, og hun har erfaringen med sundhedssystemet fælles med forfatteren. Måske er det også derfor, at præsentationen af Alma er romanens bedste træk.”
Birte Strandby, Bogvægten.dk