Thomas Fröhling

Forfatter og illustrator Thomas Fröhling.Thomas Fröhling er en svensk forfatter og illustrator, der på Vild Maskine har udgivet spændingsromanen Tunnelbyens Hemmeligheder i 2016. Læs interview med forfatteren her, lavet i forbindelse med udgivelsen på dansk. 

Tunnelbyens Hemmeligheder handler om en gruppe unges udforskning af Stockholms underverden, også kaldet urban exploration, et nyt emne i B&U-litteraturen.

De to venner Kasper og Alex drømmer om at finde den sagnomspundne Tunnelby og afsløre dens hemmeligheder. Men det er livsfarligt at gå på opdagelse i Stockholms underjordiske gange, og drengene indser snart, at de ikke er de eneste, der bevæger sig rundt under jorden…

Fokus ligger på gruppedynamikken mellem drengene og pigen med kaldenavnet Aben, samt selvfølgelig den yderst spændende og levende udforskning af de ukendte steder i Stockholm, som vil få unge til at læse bogen til ende, hvis de først er startet.

Tunnelbyens Hemmeligheder af Thomas Fröhling.
Tunnelbyens Hemmeligheder af Thomas Fröhling.

Udpluk af omtale:
“… en nervepirrende og uhyggelig – sine steder ret klaustrofobisk – historie, der er rigtig svær at lægge fra sig…” Bent Rasmussen, Folkeskolen.

“Det hele bliver mere og mere spændende, nye perspektiver og personer dukker op, og historien har en slutning, som man slet ikke havde ventet. Stilen er både dramatisk, hemmelighedsfuld, politisk og meget spændende. Det er en interessant og fantasifuld ungdomsthriller, måske mest for drenge.” Kirsten Aggerholm, Børn & Bøger 8#2016

Tunnelbyens Hemmeligheder byder på rå og medrivende ungdomssocialrealisme, hvor forfatter Thomas Fröhling på indlevende vis, skildrer en ungdom der bliver drevet af spænding, jalousi, kærlighed, venskab, flugt og mening. Thomas Fröhling er en rutineret ungdomsforfatter, hvilket skinner igennem i bogens sprog, der taler til de unge på en overbevisende og troværdig måde” Caroline Erritzøe, BørniByen.dk 

“… en letlæselig bog med masser af fart. Det er en perfekt bog til dem, der er interesserede i det mystiske og spændende ved en bog.”
9/10 stjerner, Bookeater.dk, (de unges eget site) 

“… en bog, jeg ville have elsket at læse som teenager (…) Sproget er lettilgængeligt og flydende, og forfatteren rammer den ‘unge tone’ med sin stemme. Energisk og med et ungt sprogbrug.”
★★★★ Anne Rye Andersson, Modspor.dk 

“Der er flere former for uhygge, og i sammenligning med andre ungdomsromaner – og i lighed med dem der er skrevet af Bent Haller og Bjarne Reuter – er der en vis råhed over de unges tilværelser, der går op i graffiti og urban exploration. Samtidigt er det stadig en roman om unge mennesker med romantik, og måske lidt tvivl om, hvem der er den store kærlighed.”
Birte Strandby, Bogvægten.dk 

“Nerver og spænding mangler ikke i den svenske forfatter Thomas Fröhlings ungdomsthriller”
Fyens Stiftstidende 

“… nervepirrende thriller, der er rigtig svær at lægge fra sig. Man er fanget fra første side. Bogen har flot grafisk forside og et indhold der vil fange både drenge og piger, som elsker spænding… velskrevet underholdning, som jeg klart kan anbefale.”
Helle Laursen, DBC lektør

Udvalgt til guiden ‘Gode bøger til drenge’ hos Børn i Byen, 2016, 11+
“Tunnelbyens Hemmeligheder er en spændende ungdomsroman, der er skrevet i øjenhøjde.”

Køb bogen her!

Tunnelbyens Hemmeligheder af Thomas Fröhling, oversat fra svensk af Lars Bøgeholt Pedersen og Mads Heinesen. 192 sider, vejl. pris: 199,95 kr. ISBN: 978-87-93404-02-1. Fra 11-15 år, lix 24. Dansk omslag af Arko Højholt. Bogen kan købes hos alle boghandlere. Oversættelsen er støttet af Nordisk Ministerråd.

norden-logo-sort-hvid-til-kolofon