Thomas Kirk

Thomas KirkThomas Kirk (f. 1984) er født og opvokset i Thy og bosiddende i Gl. Rye med sin kone og deres to piger. Til dagligt arbejder han som økonomisk konsulent i Aarhus Kommune. Sideløbende har han de seneste seks år arbejdet som mundtlig historiefortæller og holdt fortælleforedrag på højskoler og i foredragsforeninger.

9788772271200HVAD SIGER SPROGET? (2020) er Thomas Kirks debut og er et humoristisk og legesygt værk med ordbilleder og figurdigte. Det kan nok bedst beskrives som en leg med bogstaver og ord, som giver sproget ny form og nye betydninger, i det man kan kalde visuel poesi. Værket forsøger at give sproget ordet og finde frem til, hvordan det selv ville udtrykke sig, hvis det fik frie tøjler.

Magnetisk U til InstaInspirationen til HVAD SIGER SPROGET? kom for to år siden, hvor Thomas Kirk læste digteren Vagn Steen, der indførte konkretismen i Danmark med sine konkrete digte og visuelle digtobjekter i Digte i 1964. I 2018 debuterede Thomas Kirk i Hvedekorn (nr. 4) med fire konkretistiske digte, som Lars Bukdahl fremhævede i presseomtalen, og hvoraf to er med i HVAD SIGER SPROGET? ‘Magnetisk U’ har dertil været bragt i den seneste udgave af tidsskriftet Udkant i november 2020.

Thomas Kirks ambition er at undersøge et nyt grænseområde af litteraturen. Ønsket er at videregive en glæde ved sproget, som kan inspirere og begejstre. HVAD SIGER SPROGET? er grafiske, humoristiske og visuelle ordbilleder og konkretistiske digte, der i vores øjne er en original måde at tænke litteratur på. Kan læses og opleves fra 6-110 år.

Omtale af Hvad siger sproget?:
“En intelligent samling der finder det finurlige”
Kristine Sofie Højen, KSBDKBøger 
 

“Sjovt layout og inspirerende for den, der gerne vil lege med ordene”
Birte Strandby, Bogvægten.dk

HVAD SIGER SPROGET?, af Thomas Kirk, indbundet bog, 60 sider, med layout, grafik og omslag af Jonas Begtrup-Hansen, ISBN: 978-87-7227-120-0, udgivelsesdato: 10. december 2020. Bogen har modtaget udgivelsesstøtte af Statens Kunstfond og kan købes i alle landets boghandlere.
SKF_logo_black_CMYK