Kjersti Anfinnsen

Kjersti Anfinnsen, forfatter til "De sidste kærtegn", der udkommer 12. november. Foto: Marius Fiskum.
Kjersti Anfinnsen, forfatter til “De sidste kærtegn”, der udkommer 12. november. Foto: Marius Fiskum.

Kjersti Anfinnsen er født i 1975 og bor i Oslo, hvor hun til daglig arbejder som tandlæge. De sidste kærtegn er hendes første roman på dansk. Den fik flotte anmeldelser og vandt prisen for den bedste nordnorske bog, Havmannprisen 2020, Subjektprisen 2019 for årets bog samt modtog Bokhandlens forfatterstipend 2020.

Om romanen De sidste kærtegn:
De sidste kærtegn er en morsom og skarp roman om en kvindelig pensioneret hjertekirurg. En historie om, når håbet om kærligheden aldrig forsvinder:

Forside til "De sidste kærtegn" af Kjersti Anfinnsen. Af EXIL DESIGN / Egil Haraldsen og Ellen Lindeberg. Bogen udkommer d. 12. november 2021.
Forside til De sidste kærtegn af Kjersti Anfinnsen. Bogen udkommer d. 12. november 2021.

Birgitte Solheim er blevet så gammel, at de fleste af hendes venner er døde. Ensom og skrøbelig tilbringer hun det meste af tiden i sin lejlighed i Paris. Hun har haft en krævende karriere som hjertekirurg i et  mandsdomineret miljø og har aldrig prioriteret at stifte familie. Nu forsøger hun at forsone sig med livet, mens hun betragter menneskene og verden omkring sig. Til trods for sin livsvisdom og sine erfaringer opgiver Birgitte ikke drømmen om kærligheden.

Omtale af De sidste kærtegn
“Vi har læst korrektur på “De sidste kærtegn” for forlaget Vild Maskine – en fantastisk læseoplevelse, vi gerne giver videre! Forfatteren Kjersti Anfinnsen reflekterer på mesterlig vis over fænomener som ensomhed, kærlighed, karriere og alderdom. Dette gennem fortællingens hovedperson, den ældre kvinde Birgitte, som forsøger at enes med livets afsluttende sæson. De 152 sider udgør en vemodig fortælling berettet på nærværende, visuel og ikke mindst humoristisk vis. Læs den, uanset om du har år på bagen eller forventer at få det.”
Mette Høegh Pedersen, a1kommunikation, (opslag fra deres Facebook-side d. 21.10.2021)

De sidste kærtegn, roman af Kjersti Anfinnsen, oversat til dansk af Arko Højholt. Udkommer på
forlaget Vild Maskine 12. november 2021. Hæftet softcover med flapper, 152 sider, 199,95 kr. vejl. ISBN: 978-87-7227-130-9. Samtidig med udgivelsen udkommer den også som e-bog og lydbog.
Omslagsdesign: Exil Design / Egil Haraldsen og Ellen Lindeberg. Dansk grafisk tilrettelæggelse
og redaktion: Mads Heinesen. Pressefoto af Kjersti Anfinnsen samt forsiden kan downloades her.

Køb bogen i din lokale boghandel, eller find den her!