Signe Kierkegaard Cain

Signe Kierkegaard Cain, forfatter til SØKVINDEN. Foto af Jacob Riis

Signe Kierkegaard Cain, forfatter til SØKVINDEN. Foto af Jacob Riis

Signe Kierkegaard Cain er uddannet BA i antropologi og master i retorik og har læst journalistik. På Vild Maskine debuterede hun som skønlitterær forfatter med romanen Søkvinden i april 2021.

I 2013 udgav hun den anmelderroste personlige debatbog Det handler ikke om lykke. (2013) Dertil har hun udgivet digte og kortprosatekster i bl.a. Øverste Kirurgiske og Slagtryk, og senest bidraget til antologien Spillekort med digte (Ekbátana, 2020).

Hun arbejder som redaktionssekretær for forskningstidsskriftet Forskning & Forandring samt  som freelancer for bl.a. Grønningen 1 og People’s. Tidligere har hun været freelancer for Weekendavisen, DR, Mandag Morgen, Realdania m.fl.

Hun er gift og mor til to piger.

SØKVINDEN af Signe Kierkegaard Cain, udkommer 6. april 2021. Omslagsillustration af Ene Es.

SØKVINDEN af Signe Kierkegaard Cain, udkommer 6. april 2021. Omslagsillustration af Ene Es.

Om Søkvinden: 
Maya er gift med Sømanden og mor til Theo. Hun kæmper med sig selv og prøver homøopati, yoga og psykologer for at få det bedre. Hun undgår helst at gå i bad, men drømmer samtidig om at bo på bunden af havet, hvor hun kunne leve et andet liv uden så mange forventninger og krav.

Søkvinden er en  bog om at finde sig tilpas i livet, om frygten for at miste sig selv og den, man elsker. Om relationen mellem en kvinde og en mand, som er udfordret af deres forskelligheder, forventningerne om kernefamilie, karriere, villa og selvrealisering. Spørgsmålet er, om livet ville være bedre på bunden af havet?

Uddrag fra bogens side 39:
“… Hvis vi nu kunne bo dernede under vandet, hvis
vi kunne trække vejret uden at trække vand ind.
Jeg kunne slippe for overgangen mellem det våde
og det tørre; sidde i en gennemblødt lænestol og
lune fødderne i vandpest. Når jeg kunne bruge
mit ansigt til andet end at ligne en flosset tånegl,
kunne vi holde fester dernede. Ingen adgang for
folk uden gæller. Det eneste er, at fisk er så grimme.
Jeg håber ikke, jeg bliver grim, hvis jeg bor
under vandet. En havfrue vil jeg ikke være. Jeg vil
kunne sparke, ikke bare slå med halen. Jeg har så
heller aldrig set en havfrue med deller på maven.”

Omtale i medierne: 
“Smuk og kort roman om en kvinde, som ikke kan fungere i det liv, hun har skabt sig … Trist og rørende og med et smukt sprog og en vred humor.”
★★★★★ Caroline Rutter, Magasinet Liv (27. maj 2021)

“Spændende litterær debutroman … fortalt nøgternt og ofte overraskende med sine skæve registreringer. En lille stramt komponeret og talentfuld roman”
Michael Linde Larsen, Dansk Biblioteks Center, lektør 

“Det er en mærkelig historie; den er voldsom og afdæmpet; forvirrende og ligetil; omklamrende og frihedselskende. I sandhed et paradoks og jeg ved ikke helt, hvad jeg skal stille op med den.
Jeg håber at mange vil læse den, for jeg har brug for at høre, hvad andre får ud af den.”
Fuglebakkens bogorm, instagram

“… har et skær af humor eller ironi. Ellers er det mest det ubærlige ved parforhold, Maya belyser. Som Tove Ditlevsen gjorde det i novellen ‘Måden’.”
Birte Strandby, Bogvægten.dk

SØKVINDEN af Signe Kierkegaard Cain, ISBN: 978-87-7227-126-2, hæftet, 120 sider. 199 95 kr. vejl. Udgivelsesdato: 16.april 2021. Pressefoto af forfatter samt forside kan findes her.

Bogen er også udkommet som e-bog, samt som lydbog fra ca. ultimo maj 2021, indlæst af skuespiller og sanger Karoline Munksnæs. Den vil blive solgt fysisk til salg til biblioteker, samt udkomme som netlydbog til diverse streamingtjenester og Ereolen