Jacob Rask Nielsen

Profilbillede 5
Jacob Rask Nielsen. Foto: Ida Ege.

Jacob Rask Nielsen (f. 1979) er forfatter og illustrator, han har udgivet flere børnebøger og tegneserier. Han debuterede i 2005 med Texas Tex og Chico Tjubang: Jagten på Rumfolket på Gyldendal, illustreret af Rasmus Bregnhøi. Året efter vandt han Berlingskes store tegneseriekonkurrence med en stribe om den excentriske Carlo Garn og hans venner.

I starten af 2020 udkom to gennemillustrerede bøger om Carlo Garn: Carlo Garn og Spøgelset og Carlo Garn i det ydre rum. Underholdning på højt niveau, selvlæsning for de 9-12-årige, højtlæsning ned til 5-6 år.

9788772270197Carlo Garn og spøgelset: Spøgelset stjæler Den lille mumies højre arm og Carlo Garns højt elskede Harry Houdini-bukser. De forsøger at fange spøgelset, men de opdager snart, at det er for stor en mundfuld. Så er det godt at have venner som Eddie Spaghetti, Dennis Tennis og piraten Hubert Hugtand. Hvis bare de kunne hjælpe uden at smadre hele huset.

9788772270203Carlo Garn i det ydre rum: Carlo Garn har fået et nyt fjernsyn, men lige da de skal til at se Spionpigerne på  Bikiniøen eksploderer fjernsynet, og pludselig befinder Carlo Garn, Den lille mumie og Dennis Tennis sig på en fremmed planet. Her bliver de en del af en rummonstergladiatorkamp, hvor de skal dyste mod den frygtindgydende Glafix Goplebuks.

Omtale af bøgerne: 

“Duellen på ord er fremragende”
 Bogrummet.dk

“Vi er nok ikke lige i afdelingen for opdragende børnebøger, men der findes andre kvaliteter” Birte Strandby, Bogvægten.dk

“En meget fjollet bog, med en syret historie, som passer godt til figur-galleriet. Illustrationerne er skæve, men virkningsfulde, og passer godt til handlingen. Det virker som en titel, som vil tale til de drenge der kan lide sjove bøger uden for mange, lange ord. Sjov og letlæst … For dem der kan lide Willes bøger om Skrumpen – farver og striber og til dels også bøgerne om Hundemand
Martin W Hansen, DBC Lektør  

“Det er smæk på den overdrevne humor  i Carlo Garn-bøgerne, og det fungerer! Der er desuden smæk på illustrationerne, der er lige så absolut skøre som resten af historien … Carlo Garn var et instant hit hos børnene på 8 og 10 år, og er man til fuldstændig gakkede historier krydret med en snert af politisk ukorrekthed, så er disse bøger helt sikkert et must.”
★★★★★ Pia Dalsgaard, Børnenes Bøger

Køb bøgerne i boghandlen!

PR til Carlo Garn-bøgerne:
Pressefotos af forsider og forfatter findes her under 2020.
A4-plakater og facebook-banner findes her.