Marvin Halleraker

Forside til 'Højt over husene' af Marvin Halleraker.
Forside til ‘Højt over husene’ af Marvin Halleraker.

Marvin Halleraker er en anerkendt norsk illustrator, forfatter og musiker, der også arbejder som freelance tegneserietegner, bl.a. ved Bergens Tidende. Han har tidligere illustreret andres historier, men Højt over husene er hans første bog, hvor han også selv optræder som forfatter.

Højt over husene er fortællingen om kranføreren, der flytter væk fra sine vante omgivelser og ind i sin kran nede på havnen. Her fører han et stille og ensomt liv, indtil omverdenen på forskellig vis griber ind i hans liv, blandt andet forstyrrer rengøringshjælpen Ramona hans fokus, så han losser forkerte skibe, og han ender også på forsiden af aviserne…

Bogen er en billedbog fra 2-3 år og opefter – på norsk kalder man det en allalderbok. Den blev nomineret til Brageprisen og Ungdommens Litteraturpris, og er tidligere udkommet i Irland, Holland og Tyskland. Den udkom på Vild Maskine 28. september 2015.

Anmeldelser af ‘Højt over husene’

“At læse Højt over husene er som at stå på en færge, der tuder, og vinke farvel til nogen, man kommer til at savne.”
Jannie Schiødt Kold, Weekendavisen

★★★★★  Nordjyske Stiftstidende

“En poetisk perle af en billedbog”
DBC, Dansk Biblioteks Centers lektørudtalelser

“– Den er meget sjov, fordi han trækker pigen op i en kran, og han redder en kat. Tegningerne
er flotte, og den er god at læse, fastslår yngstelæseren, som alligevel kun giver fire stjerner, fordi bogen var ’lidt sørgelig i starten’, og ’det var synd for Adolf’.”
★★★★ Ekstra Bladet

“… fremkalder mange følelser på få sider. Og så med smukke illustrationer… Da Højt over husene” er den bedste bog, Danske Havne har anmeldt til dato, har vi valgt at præmiere Højt over husene med seks kraner.”
Seks kraner  Anmeldt til seks kraner, Danske Havne 

“Man kan se næsten alting fra toppen af en kran, og det udnytter illustratoren Marvin Halleraker i sine fantastiske billeder fra kranen med byen som en svagt tegnet baggrund.”
Birte Strandby, Bogvægten.dk 

“Højt over husene er en smuk og poetisk fortælling om ensomhed, om at være ufrivillig helt, om at række ud mod andre og om at finde hinanden og kærligheden. Illustrationerne er dæmpede, stemningsfulde og virkelig smukt udført. Hvem skulle have troet, at billeder af kraner kunne være så fine. Historien er hjertevarm, rørende og bare rigtig, rigtig dejlig.”
Pia Dalsgaard, Børnenes Bøger

Læs mere på www.marvin.no