Mette Egelund Olsen

Mette Egelund Olsen. Pressefoto.
Mette Egelund Olsen. Pressefoto.

Mette Egelund Olsen er forfatter og er uddannet journalist og musikterapeut. Hun har på Vild Maskine udgivet billedbogen Tabermusen Tim i 2019, illustreret af Lea Letén, samt ungdomsromanerne Fucking monster (2018) og Kan jeg stole på dig (2020) sammen med forfatter Margrethe Schmidt. (Læs mere om de enkelte bøger længere nede.)

Mette Egelund Olsen debuterede som forfatter med reportagebogen Fødselsbilleder i 1999, men hendes første børne- og ungdomsbog var billedbogen Når far putter mig, indtil han sover i 2008, et af flere vellykkede samarbejder mellem Mette Egelund Olsen og illustrator Lea Letén.

Mette Egelund Olsen har også skrevet kronikker og debatindlæg, og i 2016 modtog hun et arbejdslegat fra Statens Kunstfond til sit løbende virke som forfatter. Til daglig arbejder hun som journalist på et psykiatrisk videnscenter, er bosat i Aarhus og har to voksne børn.

Læs mere om Mette Egelund Olsens bøger her nedenfor:

9788793404496Om TABERMUSEN TIM:
Billedbog illustreret af Lea Letén, 36 sider, 249,95 kr. vejl. 

Tim er en sød og betænksom mus, der ikke helt er klar livets til tider barske hverdag. Tims hale er for lang, i hvert fald meget længere end de fleste andres, og selvom hans far siger, at han skal være glad for den, så er Tim alt andet end glad, især fordi den stærkeste mus, Tom, altid driller ham. Og som om det ikke var nok, så er Tim også bange for vand. Men som i enhver anden god historie, så sker der uventede ting og sager, og Tim får rig mulighed for at vise, hvad han er lavet af, når alt kommer til alt …

Høje Taastrup Bibliotekerne har lavet en folder med dialogisk læsning til Tabermusen Tim, se folderen som PDF her.

Bogen kan købes i alle landets boghandlere!

Om FUCKING MONSTER:
Ungdomsbogen Fucking monster handler om 15-årige Philippa, der gemmer på en frygtelig hemmelighed. En hemmelighed, der både gør hende sårbar, men også til en ond og udspekuleret mobber, der skaber splid på den efterskole, hvor hun bor.

Undervisningsmateriale
Der findes undervisningsmateriale til Fucking monster, det er udarbejdet af lærer og Master i Børnelitteratur Lene Sørensen. Download materialet i Word-format under “undervisning” her. 

9788793404250Omtale af Fucking monster: 

“Intens roman”
Kent Poulsen, Tidsskriftet Børn & Bøger

“En ungdomsroman, det gør ondt at læse, men den gør også indtryk.”
Bent Rasmussen, Folkeskolen

★★★★★ Bjarne W. Andresen, PædagogenDK

“Intet er overflødigt, og man kommer virkelig ind under huden på Pip … Anbefales til alle unge fra ca. 13. år, både til lystlæsning og at arbejde med i skolen, for eksempel i forbindelse med at tale om mobning og ondskab, men også hvordan man håndterer vrede og at blive såret.”
Kathrine Pachniuk, Bibliotekat 

Fucking monster en barsk ungdomsroman, som indeholder meget spændende og relevant fortolkningsarbejde til udskoling. Ondskab, ensomhed og hemmeligheder er gennemgående tematikker, som er gennemgribende i romanen.”
Litteratur til danskfaget

“Der er god karakteropbygning [i bogen, red.], den sympatiske, usikre Liv der er hjælpeløs, når Pip angriber, forældrene der miljømæssigt er fremme i skoene, men klar til at gå på kompromis, når de selv er pressede.”
Birte Strandby, Bogvægten.dk

“En gribende historie om en ung piges usikkerhed og skyldfølelse. Vi kommer ind under huden på Philippa og selvom hun opfører sig ganske forfærdeligt over for sine venner, får man en forståelse for, hvorfor hun reagerer, som hun reagerer.”
Jeanette Thisted Villadsen, lektørudtalelse fra Dansk Biblioteks Center

“… en rigtig god og velskrevet ungdomsroman … stor anbefaling til denne udgivelse”
Hadbjerg Skolebibliotek

Fucking Monster, ungdomsroman af Mette Egelund Olsen og Margrethe Schmidt, 168 sider. Omslag af Anne Kragelund. 199,95 kr. i vejl. udsalgspris. Kan købes gennem alle landets boghandlere. ISBN: 978-87-93404-25-0. Udgivelsesdato: 17. april 2018. (2. oplag, 2019).

Om KAN JEG STOLE PÅ DIG:
Letlæst ungdomsroman om at sætte grænser, skrevet sammen med Margrethe Schmidt og udgivet 25. maj 2020. Køb den i alle landets boghandlere, bl.a. her!

Kan jeg stole på dig, udgivelsesdato: 25. maj 2020. Af Mette Egelund Olsen og Margrethe Schmidt.
Kan jeg stole på dig, udgivelsesdato: 25. maj 2020. Af Mette Egelund Olsen og Margrethe Schmidt.

Omtale af Kan jeg stole på dig:
“Kan jeg stole på dig hører til i afdelingen med letlæsningsbøger for de ældste elever i folkeskolen. Den er med sine mange korte kapitler, korte sætninger og enkle sprog tiltænkt de læsere, der ikke vil få tygget sig igennem romaner på 300 sider, men som stadig søger en god læseoplevelse. Og det får man.”
Lonni Carlsen, Bogbotten.dk 

“En god og tankevækkende teenageroman
Book me up, Scotty

“En god roman for den teenager der har brug for at markere egne grænser.”
Birte Strandby, Bogvægten.dk