Frederikke Lange

Pigen med de ravgyldne øjne, tekst af Lissie Lundh, illustrationer og omslag af Frederikke Lange.
Pigen med de ravgyldne øjne, tekst af Lissie Lundh, illustrationer og omslag af Frederikke Lange.

I billedbogen ‘Pigen med de ravgyldne øjne’ fremviser forfatteren Lissie Lundh og den debuterende illustrator Frederikke Lange et fintfølende kunstnerisk samarbejde i en knugende og livsbekræftende fortælling om en lille pige, der savner en mor i sit liv.

Frederikke Langes tegnetalent ikke er noget, man ser hver dag, og dertil er det anderledes end det, der ellers findes inden for børne- og ungdomslitteraturen.

Frederikke Lange, som også kalder sig Frôhline som kunstnernavn, har for nylig færdiggjort kandidatuddannelsen i design og visuel kommunikation ved Det Kongelige Danske Kunstakademi, og arbejder til daglig på Ajukreizi som grafisk designer.

‘Pigen med de ravgyldne øjne’ udkom 4. december 2015 og modtog støtte fra Statens Kunstfond til illustrators arbejde. Frederikke Lange blev ved udgivelsen interviewet i Informations tillæg Vinterbøger, hvor de præsenterede et mindre udvalg af den kommende sæsons nye talenter. Læs interviewet her.

Omtale af ‘Pigen med de ravgyldne øjne’:

“Bogens illustrationer er som små kunstværker, der gør fortællingen nærmest magisk, så man ikke har lyst til at slippe bogen igen….Det er den bog, den femårige – med familiens mest udprægede sans for æstetik – vælger fra stakken. Og hun bliver ikke skuffet.”
★★★★★  Hanne Frette, Fyns Amts Avis / Fyens Stiftstidende

★★★★★ “med pil op! Meget smuk og sørgelig fortælling.”
Pia Dalsgaard, Børnenes Bøger

“…en bevægende og poetisk fortælling, der vil ramme de fleste dybt i hjertet”
Caroline Erritzøe, Børn i Byen, Guide: De bedste efterårsbøger til pigerne

“Hendes tegninger er særpræget og umådelige detaljerige. Samtidig er de sarte og stregen ændrer sig gradvist i teksten. Tegningerne giver næring til læserens forundring i teksten, men de giver ikke svar. De er meddigtende snarere end kontrapunktiske. Blændende flot arbejde!”
Janus Neumann, Bogbotten.dk 

“Denne bog adskiller sig fra andre børnebøger…Illustrationerne er bemærkelsesværdige i deres stilfærdige, underspillede formidling af natur og drømmesyner… bogen er en oplevelse og illustrationerne en nydelse.”
Birte Strandby, Bogvægten.dk

”Og hvordan kan man så tolke denne smukke historie? … Der er flere mulige tolkningsmuligheder, og dem skal man endelig lege med, men hvorom alting er, så er Pigen Med De Ravgyldne Øjne en smuk historie, som nok vil afstedkomme en masse spørgsmål fra det barn, man læser højt for. Ligesom der vil være masser af vigtige spørgsmål at arbejde med, hvis man bruger billedbogen i undervisningen.”
Bent Rasmussen, Danske Skolebibliotikarer

‘Hun har tegnet ensomheden’ Interview med illustratoren Frederikke Lange.
Catarina Nedertoft Jessen, Vinterbøger 2015, Dagbladet Information

“Jeg følte dog, at jeg først for alvor kunne bedømme den, når jeg havde læst den højt, så jeg valgte at læse den for min 10-årige lillesøster. Hun syntes at billederne var utrolig smukke, og hun kunne bruge rigtig lang tid bare på at betragte de fine tegninger. Jeg spurgte hvad hun syntes om historien, da jeg havde læst den færdig, og hun fortalte, at den både gjorde hende glad og ked af det. Jeg er meget enig med hende. Den er rigtig rørende.”
7/10 stjerner, Theresa, Bookeater.dk / Odense Centralbibliotek

“En poetisk billedbog om en navnløs pige, der savner sin mor… en fin og følsom fortælling om kærlighed, venskab, liv og død. Flot illustreret med drømmende tegninger med dæmpede farver… En bog der kan give fine læse- og samtaleoplevelser…”
Lars Larsen, Dansk Biblioteks Centers lektørudtalelser

Besøg også illustratoren Frederikke Lange på hendes side her.

Udgivet med støtte fra Statens Kunstfond.
Kunstfonden LOGO small JPG 250x15 Lissie Lundh