Jan Priiskorn Schmidt

Jan Priiskorn Schmidt, Foto: Frej Rosenstjerne., Barnestjernen fra Bryggen, udgivelsesdato: 27. september 2017.
Jan Priiskorn Schmidt, Foto: Frej Rosenstjerne., Barnestjernen fra Bryggen, udgivelsesdato: 27. september 2017.

Med en karriere der strakte sig over 24 film er Jan Priiskorn Schmidt til dato dansk films mest benyttede barneskuespiller. I sin tolv år lange karriere spillede han sammen med filmbranchens største danske stjerner, blandt andre Dirch Passer, Ove Sprogøe og Ghita Nørby, og medvirkede i filmene Sommer i Tyrol, Min søsters børn, Flådens friske fyre og mange flere …

I en alder af 21 år trak Jan Priiskorn Schmidt sig tilbage fra offentligheden. Gennem 45 år har han undgået enhver kontakt med pressen og medierne og forsøgt at lægge tiden som barneskuespiller bag sig. Indtil nu.

Barnestjernen fra Bryggen er Jans personlige fortælling om en turbulent barndom som landskendt skuespiller. Jan Priiskorn Schmidt fortæller ærligt og åbenhjertigt om sin barndom i dansk film og i arbejderkvarteret på Islands Brygge, om livets op- og nedture, om tidens store ikoner og om de indre dæmoner.

Barnestjernen fra Bryggen, udkommer 27. september 2017. Omslag: Simon Lilholt, Imperiet. Kan forudbestilles i boghandlerne allerede nu.
Barnestjernen fra Bryggen, udkommer 27. september 2017. Omslag: Simon Lilholt, Imperiet. Kan købes i boghandlerne.

Det er en fortælling om en ung mand, der fik en filmkarriere forærende, og som valgte at vende den ryggen, at gå sine egne veje og tage kampen op med sig selv og omverdenens konstante opmærksomhed. Barnestjernen fra Bryggen er blevet til i samarbejde mellem Jan Priiskorn Schmidt og journalist Klaus Thodsen igennem en lang række interviews. Bogen er illustreret med over 70 private fotos, sjældne filmbilleder, avisartikler og fotos fra lokalhistoriske arkiver.

Ved interesse i foredrag med Jan Priiskorn Schmidt, kontakt forlaget på: forlag@vildmaskine.dk eller tlf.: 61726976.

Køb bogen her!

Barnestjernen fra Bryggen, selvbiografi af Jan Priiskorn Schmidt, fortalt til Klaus Thodsen, 296 sider, garnhæftet med flapper. Omslag af Simon Lilholt / Imperiet. 299,95 kr. vejl. Sælges i alle landets boghandlere. Udgivelsesdato: 27. september 2017 på forlaget Vild Maskine. 2. oplag.Facebook_signeringsplan12_17-10-2017