Margrethe Schmidt

Margrethe Schmidt farverMargrethe Schmidt udgav i 2018 ungdomsromanen Fucking monster på Vild Maskine sammen med forfatter Mette Egelund Olsen. Margrethe Schmidt er uddannet journalist og organist og har udgivet flere bøger. Hun spiller orgel i to sydvestfynske kirker og har skrevet historier for Egmont Magasiner siden 1992. Til daglig er hun livetekster for TV2 Danmark i Odense, er bosat i Svendborg og har har tre børn og to børnebørn.

Om Fucking monster:
Ungdomsbogen Fucking monster handler om 15-årige Philippa, der gemmer på en frygtelig hemmelighed. En hemmelighed, der både gør hende sårbar, men også til en ond og udspekuleret mobber, der skaber splid på den efterskole, hvor hun bor.

9788793404250Omtale af Fucking monster: 

“Intens roman”
Kent Poulsen, Tidsskriftet Børn & Bøger

“En ungdomsroman, det gør ondt at læse, men den gør også indtryk.”
Bent Rasmussen, Folkeskolen

★★★★★ Bjarne W. Andresen, PædagogenDK

“Intet er overflødigt, og man kommer virkelig ind under huden på Pip … Anbefales til alle unge fra ca. 13. år, både til lystlæsning og at arbejde med i skolen, for eksempel i forbindelse med at tale om mobning og ondskab, men også hvordan man håndterer vrede og at blive såret.”
Kathrine Pachniuk, Bibliotekat 

Fucking monster en barsk ungdomsroman, som indeholder meget spændende og relevant fortolkningsarbejde til udskoling. Ondskab, ensomhed og hemmeligheder er gennemgående tematikker, som er gennemgribende i romanen.”
Litteratur til danskfaget

“Der er god karakteropbygning [i bogen, red.], den sympatiske, usikre Liv der er hjælpeløs, når Pip angriber, forældrene der miljømæssigt er fremme i skoene, men klar til at gå på kompromis, når de selv er pressede.”
Birte Strandby, Bogvægten.dk

“En gribende historie om en ung piges usikkerhed og skyldfølelse. Vi kommer ind under huden på Philippa og selvom hun opfører sig ganske forfærdeligt over for sine venner, får man en forståelse for, hvorfor hun reagerer, som hun reagerer.”
Jeanette Thisted Villadsen, lektørudtalelse fra Dansk Biblioteks Center

“… en rigtig god og velskrevet ungdomsroman … stor anbefaling til denne udgivelse”
Hadbjerg Skolebibliotek

Fucking Monster, ungdomsroman af Mette Egelund Olsen og Margrethe Schmidt, 168 sider. Omslag af Anne Kragelund. 199,95 kr. i vejl. udsalgspris. Kan købes gennem alle landets boghandlere. ISBN: 978-87-93404-25-0. Udgivelsesdato: 17. april 2018. (2. oplag, 2019)