Jakob Albrethsen

PR-foto Jakob Albrethsen FOTO copyright Reprounion.eu
Jakob Albrethsen. STILLFOTO: Reprounion.eu

Jakob Albrethsen er til daglig seniorforsker på Rigshospitalet, Afdeling for vækst og reproduktion. I sin fritid tegner han, og han har både tegnet og skrevet tegneserien Terror på hjernen. Hans debut, Alt du kan se (Fahrenheit, 2014) blev i 2015 nomineret til Pingprisen i kategorien Bedste danske debut.

9788772270036

Om bevæggrunden for at lave Terror på hjernen siger Jakob Albrethsen:

“Terrorismen er et ekstremt eksempel på en aktuel kommunikation, der, ligesom reklamer og politiske budskaber, forsøger at trænge igennem hjernens forsvarsværker og påvirke os. I en terrortid står frontlinjen ikke mellem stater, men internt i den enkeltes hjerne, og der opstår en indre kamp om, hvad man bør, kan og må føle og tænke, og denne proces kan have en isolerende effekt på individer.

Terror på hjernen forsøger at nedbryde den afstand den moderne nyhedsstrøm kan skabe mellem mennesker, ved åbent og ufiltreret at vise os, hvad vi måske tænker inden vi beslutter os for, hvad vi mener. Dette er vigtigt for at skabe en ægte demokratisk debat, som ikke kun er styret af meningsdannerne, men som inddrager alle borgere.”

Terror på hjernen er et tankevækkende og reflekteret indspark i debatten. Udkom 29. november 2019.

Kan købes gennem alle landets boghandlere!

Anmeldelser af Terror på hjernen:

“Særdeles interessant og stærk tegneserie, der sætter tanker i gang, er et langt digt i billeder om terror og nyhedsstrømme … i tematik er den ikke som noget, jeg før har læst, og det er meget befriende.”
Jette Holmgaard Greibe, Litteratursiden.dk 

”Udgivelsen ligner ikke rigtig noget andet … En meget stærk, aktuel og anderledes udgivelse. Tankevækkende, intelligent og udfordrende, både grafisk og sprogligt. Der er en fornem rytme, og farveillustrationerne og de andre universer, de åbner op for, er både overrumplende og stærke”
Jacob Holm Krogsøe, DBC Lektør

“Jakob Albrethsens Terror på hjernen læses som én stor liste af alt, som fødes ud af mediernes og dagligdagens ustandselige snak om terror, Mellemøsten, indvandring, islamisme, flygtningekriser, integration … stilfuldt og sikkert udført”
9 9 9 9 9 9 – Johan Wowern Hundrup, Nummer9.dk 

“Jeg giver fire stjerner. Tegningerne er flotte i al deres enkle dysterhed. Den tematiske opbygning er også vedkommende og bidrager til de fire stjerner. Endelig kan jeg lide, at man har mod, både forlag og kunstner til at bringe nyt på banen, og dermed undgå alt det konventionelle. Jeg kan godt lide, at Jakob og den vilde maskine river i mig.”
Serieland.dk

“Årets hidtil uhyggeligste tegneserie”
Birte Strandby, Bogvægten.dk

“Det er en bog der kryber ind i sindet”
Ulla Weishaupt, Bogrummet.dk