Rémi Courgeon

Montreuil_-_Salon_du_livre_jeunesse_2012_-_Rémi_Courgeon_-_001Forfatter og illustrator Rémi Courgeon er født i 1959 i forstaden Choisy-le-Roi udenfor Paris. Han har gået på Ecole Estienne, (Skolen for visuelle udtryksformer), har skrevet og illustreret over 20 børnebøger og har selv tre børn. Billedbogen Lille Pil er oversat til flere sprog, men dette er første gang, han udkommer i Danmark. Til daglig arbejder han også i reklame- og forlagsbranchen.

Om Lille Pil:
Lille Pil er den eneste pige i en familie af drenge. I den evige kamp mod sine storebrødre kan hun intet stille op. En dag får hun et blåt øje efter en brydekamp med sin ene bror og beslutter at droppe klaverspillet og gå til boksning i stedet. Snart er hun klar til sin første rigtige kamp, men inden hun går ind i ringen, finder hun nogle vigtige beskeder i sin ene handske …

Lille Pil, forside. Billedbog, udkom 29-03-2017.
Lille Pil, forside. Billedbog, udkom 29-03-2017.

Lille Pil er en historie om blandt andet familie og sammenhold og dét, at de vigtigste ting nogle gange kan være de sværeste at tale om.

Udgivelsen er støttet af Institut Français og udvalgt som det franske bidrag til IBBY Honour List 2014 og til New York Times Best Illustrated Children’s Books Award 2017.

Der er undervisningsmateriale til denne bog, download det i PDF- eller word-format her.

Omtale af Lille Pil:

“Et lille mesterværk, med mange analysemuligheder. Vil også kunne bruges i undervisningen på mellemtrinnet … En smuk billedbog, som fortjener sin plads på bibliotekerne og skolerne…”
Merete Trap, Dansk BiblioteksCenter, materialevurdering

“Billedbogen om Lille Pil er ren og befriende retro”
★★★★ Steffen Larsen, Politiken

“Courgeon tegner et kort, psykologisk portræt af en lille pige, der gennem indre styrke og et latent familiesammenhold skaber sine egne muligheder og sin egen lykke. Vi ser det udefra i glimt, men må i sidste ende selv samle brikkerne i en gribende og rørende fortælling, som man ikke glemmer lige med det samme. Bogen kan og skal anbefales.”
Janus Neumann, Bogbotten.dk 

“Der er mulighed for at diskutere både hardcore eksistentialistiske temaer, uoverensstemmelser i søskendeflokken og mere almindelige emner såsom hvad det kræver at kunne leve med sin familie.”
Birte Strandby, Bogvægten.dk 

“Virkelig god børnebog om Lille Pils viljestyrke, og følelsen af at være den mindste.”
8/10 stjerner, Boggnasker.dk

For yderligere info kontakt forlaget på: forlag@vildmaskine.dk – tlf.: 61726976 – eller hent forsidebillede til pressebrug her. Læs mere om forfatteren her. 

Køb Lille Pil igennem din boghandler, fx her.

Lille Pil, billedbog af Rémi Courgeon, oversat fra fransk af Niss Stricker. 36 sider, hardback, 183,96 kr. ekskl. moms, 229,95 kr. vejl. Ca. fra 4-5 år og op til mellemtrinnet. ISBN: 978-87-934040-3-8. Udkom: 29. marts 2017. Bogen er støttet af:

logo-if