David Wiberg

Dagbogsoptegnelser fra et kælderhul, omslagsgrafiker: Katrine Mark, HolyMoly.
Dagbogsoptegnelser fra et kælderhul, omslagsgrafiker: Katrine Mark, HolyMoly.

David Wiberg er forfatteren bag bogen Dagbogsoptegnelser fra et kælderhul, der modtog forrygende anmeldelser, da den udkom i Sverige – her er et udpluk:

”Et mesterværk inden for genren” SVT, Gomorron Sverige
”en fortælling der rammer én direkte i hjertet” Vestmanlands Läns Tidning.
“det her kan blive en moderne svensk klassiker” Katrineholms-kurriren

I Dagbogsoptegnelser fra et kælderhul får vi lov til at træde ind i 16-årige Linneas univers og få del i hendes tanker, billeder og tegneserier. Det er blevet til en ærlig skildring af ensomhed, venskab og ugengældt kærlighed. David Wiberg er født i 1973 og er en svensk multikunstner, der er uddannet fra blandt andet Chelsea College of Art and Illustration og Escuela Técnica Superior de Madrid.

Dagbogsoptegnelser fra et kælderhul er hans debut som forfatter, og opstod på opfordring fra det svenske forlag Lilla Pirätforlaget, som havde set hans skuespil, Dagboksanteckningar från ett källarhul og Svart Tulpan, hvor han selv spillede rollen som den 16-årige Linnea. Både teaterstykket og bogen har fået fremragende anmeldelser i Sverige.

Blandt hans øvrige arbejde kan nævnes, at han har lavet musikvideoer, arbejdet inden for arkitekturen, illustreret for aviser, arbejdet som Art Director og grafiker, samt haft flere udstillinger som billedkunstner. Dertil var han fra sin gymnasietid og frem til 2003 medlem af humorkollektivet Varanteatern, som også blev til en populær tv-serie på svensk fjernsyn, SVT. Læs mere om David Wiberg på forfatterens hjemmeside.

Køb bogen her!

Omtale i dansk presse:

“Vil du med en tur helt ind i 16-årige linneas hoved og hjerte? det kommer du i den her bog. det er en fed blanding af tekst, fotos og tegneserier, der faktisk gør, at man føler, at man sidder og læser en ægte dagbog.”
Vi Unge – ‘lige nu læser vi’

“… befriende morsom, dybt alvorlig og aldeles troværdig. Man kommer virkelig til at holde af Linnea og ønsker alt godt for hende, selv om intet kommer let til hende. Hun tror mere på vanskelighederne end på lykken, som hun ganske enkelt ikke tør tro på.”
Eiler Jensen, Bogbotten.dk 

“Her er en dagbogsroman, som på en og samme tid er helt almindelig og ganske særlig… ”
Kent Poulsen, Børn & Bøger nr. 2, 2016.

“Dagbogen er spraglet, sammensat og afbrudt som teenageliv kan være det, og tonen rammer både jævnaldrende og tiden præcist.”
Birte Strandby, Bogvægten.dk 

“fin og indlevet skildring af en belæst 16-årigs liv og hverdag. Den rummer både alvor og humor, og der er mange genkendelige situationer… En god bog til gode læsere”
Lars Larsen, Dansk Biblioteks Centers lektørudtalelse

Udvalgt til kataloget ‘Young Adult – ungdomsromaner for dig mellem 14 og 40 år’, udgivet oktober 2016 af Biblioteksmedier, udarbejdet af Sanne Caft. 

Dagbogsoptegnelser fra et kælderhul, tekst, illustrationer og fotos af David Wiberg. Omslag af Katrine Mark, HolyMoly. Oversat af Vibeke Bruun Arildsen. Redaktør: Charlotte Glahn. 304 sider, vejl. pris: 229,95 kr. ISBN: 978-87-93404-01-4. Bogen kan købes hos alle boghandlere og har modtaget støtte fra Nordisk Ministerråd.

ENDELIG Norden Logo

Køb bogen her!

Her tænker du på “David Wiberg”

Lukket for kommentarer.