Sarah Lang Andersen

PF-foto af Sarah Lang Andersen_redigeretSarah Lang Andersen debuterede i april 2021 med den smukke billedroman Slimfjorden, illustreret af Kathrina Skarðsá.

Sarah Lang Andersen arbejder til daglig som psykolog og er uddannet fra Forfatterskolen for Børnelitteratur i 2016.

Slimfjorden af Sarah Lang Andersen og illustreret af Kathrina Skarðsá, udgivelsesdato: 30. april 2021.
Slimfjorden af Sarah Lang Andersen og illustreret af Kathrina Skarðsá, udgivelsesdato: 30. april 2021.

Om Slimfjorden:

Slimfjorden handler om drengen Elias, som er optaget af videnskab og naturen. Han bor tæt på fjorden, midt inde i en birkeskov med sine forældre og storebror. En dag opdager Elias, at fjorden er fyldt med lysende, knitrende gopler, og han giver den derfor navnet Slimfjorden. Han beslutter sig for at finde ud af, hvor goplerne kommer fra. Er det rumvæsner, eller er der noget andet på spil?

Historien er inspireret af, dengang ulven kom tilbage til Danmark i 2012, hvor en ulv blev fundet død i Nationalpark Thy i Nordjylland. I Slimfjorden møder Elias ulven H, som sidder ved fjorden
og hoster. De udvikler et stærkt venskab og beslutter sig for at undersøge mysteriet om de lysende gopler. En dag kommer der noget svømmende i fjorden, det viser sig at være Elgen. Nu er de tre til at opklare mysteriet.

Illustration fra Slimfjorden, Elias på sit værelse med gopler på flasker.
Illustration fra Slimfjorden, Elias på sit værelse med gopler på flasker.

Et moderne eventyr med elementer af magisk realisme, om venskaber, naturfænomener, naturvidenskab, fragtskibe og om, at dyr kan flytte sig fra den ene ende af kloden til en anden, fordi mennesket fragter ting, eller fordi dyr vandrer. Men ikke alle dyr er velkomne, og hele debatten om ulve i Danmark raser stadig.

Omtale af Slimfjorden:
“… det er ganske genialt. Det er magisk, det er lidt uhyggeligt, det er bizart, det er præcis som god børnelitteratur skal være. Jeg er vild med det og jeg er stadig lidt forvirret. Jeg kommer til at tænke på Elias og hans venner og familie længe endnu.”
Kathrine Pachniuk, Bibliotekat

“Et eventyr af allerhøjeste karat …  Lang tror på barnets klimakamp, hun udstiller de voksnes ignorance og hun lader naturen fylde. Men hun gør det ikke alene. Hun har en stærk og uundværlig støtte i Kathrina Skarðsás fuldkommen mageløse illustrationer, som er en eksplosion af fornøjelige farver, der udvider og pirrer læserens oplevelse af bogen.”
Mette Sofie Kirkedal, Bogoplevelsen

Illustration fra Slimfjorden. Elias og ulven.
Illustration fra Slimfjorden. Elias og ulven.

“En spændende og anderledes billedroman til store børn. Miljø og klimatema blandet med fantasi og en eventyrlig stemning giver en vedkommende, aktuel og dejlig bog, der både kan læses højt og selvlæses. Kahrina Skarðsá magiske illustrationer understøtter stemningen meget smukt …”
Julie Arndrup, DBC Lektør

“Bragende flot illustreret.”
Steffen Larsen, Politiken (2021.07.05)

Natblomst og Slimfjorden er velkomponerede fortællinger, der kan læses for spændingens skyld. Samtidig indbyder de til refleksion og samtale om, hvad natur er, og hvilken opmærksomhed den fortjener. Værkerne undgår en sentimental fejring af natur og oprindelighed ved at bruge en humor, der inkluderer elgsvensk, klamme prutter under dynen og syrlige kommentarer til de voksne. Det er meget befriende …” Anna Karskov Skyggebjerg, Weekendavisen (fællesanmeldelse af Natblomst og Slimfjorden

“Sarah Lang Andersen har skrevet et fremragende moderne, vedkommende eventyr med stor tiltro til barnets, her Elias, klimakamp … [med] gudesmukke illustrationer i klare farver, der både underbygger og går i dialog med verbalteksten … Slimfjorden fortjener størst mulig udbredelse overalt, hvor nysgerrige børn færdes. Det er opsummerende et usædvanlig stærkt, farverigt eventyr i børnehøjde”
Søren Fanø, Bogbotten.dk

“Det er en virkelig skøn børnebog!”
Anne-Marie Mai, litteraturprofessor og formidler, DK4 Årstidens bøger, podcast

“Illustrationerne er flotte og farverige og emmer af mystik og grøn natur.” 
Birte Strandby, Bogvægten.dk

Slimfjorden er 2021s mest syrede læseoplevelse for mit vedkommende, den er magisk, fantastisk og enestående … siderne vender sig af sig selv! Kathrina Skarðsás  illustrationer er smukke og eventyrlige, præcis som Sarah Lang Andersens tekst.”
Julie Ottosen, blogger samt børnebibliotekar på Kulturstationen Vanløse

Undervisningsmateriale til Slimfjorden:
Lærer og Master i Børnelitteratur Lene Sørensen har udarbejdet undervisningsforløb til Slimfjorden, udgivet af Vild Maskine, find det under ‘undervisning’, NYHED 29. april 2021.

Slimfjorden, billedroman af Sarah Lang Andersen og illustreret af Kathrina Skarðsá, 76 sider, hardback, illustreret i farver. Udgivelsesdato: 30. april 2021. Kan købes i alle landets boghandlere, fx her. Er også udkommet som e-bog samt som lydbog indlæst af Lars Thiesgaard. Både e-bog og lydbog findes både på EreolenGO, hos Nota samt på diverse streamingplatforme såsom Saxo, Mofibo m.fl.