Mikkeline W. Gudmand-Høyer

Mikkeline W. Gudmand-HøyerMikkeline W. Gudmand-Høyer er uddannet billedkunstner på Kunstakademiet i København og Academy of Art College i San Francisco, og debuterede allerede som 16-årig som illustrator på Gyldendal. Siden har hun udgivet en lang række bøger både som illustrator og forfatter, heriblandt sin seneste af tre romaner på Vild Maskine, På Neptun regner det med diamanter, en bog hun fik støtte fra Statens Kunstfond til at skrive. Det er en roman, der i korte kapitler beskriver en piges rejse gennem livet fra barn til voksen og hendes søgen efter identitet, kærlighed, grænser og tilhørsforhold, skrevet i et på én gang både hårdtslående og poetisk sprog.

Omtale af På Neptun regner det med diamanter:

“… vor tids mange bøger om mindreværd og selvhad [får] baghjul af en erfaren rytter på livets landevej”.
★★★★ Steffen Larsen, Politiken

På Neptun regner det med diamanter af Mikkeline W-Gudmand-Høyer. Forsideillustration af forfatteren. Omslag af Karen Nøhr Christensen. Udkommer 1. juni.
På Neptun regner det med diamanter af Mikkeline W-Gudmand-Høyer. Forsideillustration af forfatteren. Omslag af Karen Nøhr Christensen. Udkom 1. juni.

“Sproget er minimalistisk, men samtidigt meget beskrivende. Det er også ungdommeligt – som en ung, fri, københavnsk kunstners sprog ville være det. Her er én af de mange passager hvor forfatteren virkelig formår at male billeder i hovedet på én: ”Oplyste vinduer drysser guldpailletter i det sorte vand. Storm i mit hjerte. Alene i parken. Græs tætvævet med sorte krager som jagter stankelbenslarver. Noget har bragt mig ind i denne tunge verden. Og paradis løber ud af et afløb.” Disse passager satte jeg pris på. De er med til at gøre historien mere levende.”
Boggnasker.dk

”Velskreven hjerteskærende læsning […] Skal man tage det store perspektiv frem – som fortælleren gør – handler det også om, at magt og penge stadigt er øverst på hitlisten selv efter 1968. “Vores verden er en syg hund, der løber sig selv i stykker”, citat fra bogen”.”
Birthe Strandby, Bogvægten.dk

Se stopmotion-teaser til romanen, hvor forfatter læser højt fra bogen: 

På Neptun regner det med diamanter, roman af Mikkeline W. Gudmand-Høyer, udkom 1. juni 2018, 176 sider, 199,95 kr. vejl. ISBN: 978-87-93404-20-5

Køb bogen i alle landets boghandlere, for eksempel her!

Mikkeline W. Gudmand-Høyer tilbyder undervisningsforløb. Du kan læse mere om det på hendes hjemmeside: https://www.mikkelinesatelier.dk/huskunstner