Årets nyhed: ‘Knut Hamsun – Rejsen til Hitler’

toreremhamsun

Så kan vi endelig afsløre den store kleppert, som vi var ved at hive i land, idet kontrakterne ligger med rygende signaturer på skrivebordet – bogen har været årets absolutte topnavn for udlandssalget hos Cappelen Damm, Norges største forlag, og er derfor selvfølgelig også årets absolutte top-udgivelse på Vild Maskine:

Det drejer sig om bogen ‘Knut Hamsun – Rejsen til Hitler’, skrevet af den højt respekterede norske litteraturprofessor, Hamsun-forsker og forfatter, Tore Rem. Bogen er gennemillustreret med over halvfjerds fotos o.l. og borer dybere i stoffet end tidligere bøger.

Den har da også modtaget fantastisk omtale i Norge, og er, udover Danmark, også solgt til udgivelse Brasilien. Allerede inden udgivelsen på dansk har den fået omtale i Danmark, ikke mindst med et fantastisk dobbeltopslag i Information for lidt over en uge siden, som bl.a. skriver:

“Det er på alle måder en bemærkelsesværdig historie, den norske litteraturforsker Tore Rem ruller ud i sin nye dokumentariske bog Knut Hamsun – Reisen til Hitler”.

Det har kun været muligt at købe sådan en kleppert med kæmpe støtte fra kunstner Thomas Andersson! Glæd jer, det er en fantastisk bog! Udgivelsesdato bliver til efteråret 2015.

Udpluk af norske anmeldelser: 

“Det kræver sin mand – eller rettere sin pen – at skrive godt om Hamsun – manden som uanset holdninger var en troldmand med sproget og stadig tryllebinder læsere verden over med sine bøger. Men Tore Rem klarer opgaven. Reisen til Hitler er en nydelse at læse – her er nær historie levendegjort med sitrende nerve og brændende engagement.”
Jon H. Rydne, VG

“Tore Rems bok indeholder nyt stof om mødet mellem Hamsun og Hitler og om Marie Hamsuns politiske syn, alt fortalt i et smidigt sproget og med et fast fortællergreb.(…)”Reisen til Hitler” er ikke bare en lesernydelse, men også en usædvanlig smuk bog med et flot udvalg af fotografier og et udsøkt layout.”
Alf Kjetil Igland, Fædrelandsvennen

“Med en sådan bog skulle man tro, forlaget og forfatteren har fundet en publikumstræffer, egnet til for et tabloidpublikum, et litterært publikum, anden verdenskrigsnørder og dem, der leder efter julegaven til far. Historien har stof i sig til at fascinere dem alle. […] Tore Rem er en dreven forteller og har fundet meget nyt kildemateriale til belysning af det evigt omdiskuterede Hamsun-dilemma: Hvordan kunne skaberen af så lysende digtning optræde som politisk idiot og forræder?”
Ulf Andenæs, Aftenposten

Mange flere anmeldelser følger …

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *